Anunțul ducilor survine după ce, The Sun şi Daily Mail au publicat marţi imagini în care fosta actriţă apare purtând-l pe fiul său de opt luni într-un port-bebe în timp ce îşi plimba cei doi căţei.

Ducii de Sussex s-au plâns de faptul că paparazzi echipaţi cu teleobiective se află în permanenţă pe Vancouver Island pentru a-i spiona.

 

 

Avocaţii cuplului princiar susţin că aceste fotografii au fost realizate de un fotograf ascuns în tufişuri fără ştirea lui Meghan Markle, când aceasta se afla pe Vancouver Island, susțin cotidianului The Guardian şi postului de televiziune Sky News.

 

Cuplul a mai dat avertismente

Mi-am pierdut mama, iar acum îmi văd soţia devenind victima aceloraşi forţe puternice, a declarat fiul cel mic al prinţesei Diana, decedată în 1997 într-un accident de maşină la Paris în timp ce era urmărită de paparazzi.

 

 

Revedere în Vancouver

„Prinţul Harry pleacă în sfârşit la Vancouver”, scrie şi Daily Mail. Prinţul, al şaselea în ordinea succesiunii la tron, „a luat un zbor la 17.30 de pe aeroportul Heathrow”, a menţionat The Sun, şi „ar urma să se reîntâlnească cu Meghan şi Archie marţi dimineaţa devreme” pe insula Vancouver.

„Plecarea sa în Canada este simbolică, la numai două zile după ce Palatul Buckingham a anunţat că rupe orice legătură oficială cu ducii de Sussex”, a apreciat The Telegraph.

Această distanţare faţă de familia regală britanică, mai bruscă decât ar fi dorit prinţul Harry, va fi efectivă, din punct de vedere oficial, din primăvară. Întrucât nu vor mai fi „membri activi ai monarhiei britanice, ei nu vor mai putea folosi titlul de Alteţa Regală.

Harry nu s-a ascuns și a recunoscut duminică seară că resimte o mare tristeţe”.

Sperăm că vom fi în continuare în slujba reginei, a Commonwealth-ului şi a asociaţiilor militare din care fac parte, dar fără finanţări publice. Din păcate, acest lucru nu a fost posibil”, a explicat prinţul cu prilejul unei dineu caritabil desfăşurat la Londra.