Cele patru magazine din Piteşti (Mega Image Negru Vodă, Mega Image I.C. Brătianu, Shop&Go Calea Drăgăşani 5 şi Shop&Go Doaga 2) vor fi închise în săptămânile care urmează.

Ca urmare a evaluării portofoliului de magazine, Mega Image a concluzionat că magazinele din reţeaua proprie din oraşul Piteşti nu înregistrează un nivel de vânzări care să permită susţinerea în continuare a activităţii comerciale. În ciuda eforturilor pe care compania le-a făcut de la deschiderea acestor magazine, performanţa  vânzărilor în aceste spaţii nu atinge nivelul scontat. Mai mult, investiţiile făcute în publicitate, logistică, preţuri şi promoţii nu au adus rezultatele aşteptate, ci s-au adăugat la pierderile deja înregistrate.

„Ne vedem nevoiţi să luăm o decizie dificilă, aceea de a închide în perioada următoare, cele patru magazine situate în oraşul Piteşti, respectiv două magazine Shop&Go şi două magazine Mega Image. Decizia este regretabilă, întrucât cunoaştem implicarea fiecăruia dintre proprietarii spaţiilor noastre şi a partenerilor noştri în construirea unei poveşti comune de succes. Din păcate însă, trebuie să avem în vedere performanţa actuală a magazinelor, care este una sub nivelul aşteptărilor noastre.” a declarat Xavier Piesvaux, director general al Mega Image.

Mai mult, Mega Image doreşte cu această ocazie să mulţumească tuturor clienţilor săi din Piteşti pentru fidelitatea acestora şi să îi asigure că oraşul Piteşti se va afla în continuare în atenţia companiei, iar, pe viitor, posibilitatea revenirii este avută în vedere, odată cu apariţia unor condiţii favorabile. În perioada ulterioară închiderii magazinelor Mega Image din Piteşti, toţi clienţii noştri se pot bucura în continuare de produsele Mega Image, pe care le pot achiziţiona online, pe platforma Supermarket la tine acasa, pe www.emag.ro./supermarket.

Decizia referitoare la încetarea operaţiunilor din oraşul Piteşti reprezintă o excepţie pentru planul de expansiune al Mega Image. Compania va continua procesul de extindere a reţelei de magazine în Bucureşti, Constanţa, Braşov, dar şi în alte localităţi unde Mega Image este deja prezentă.

“Concentrarea investiţiilor noastre în localităţile unde nivelul de performanţă este adecvat reprezintă argumentul din spatele deciziei luate în cazul oraşului Piteşti. Însă, aceasta este o decizie punctuală care nu va influenţa în nici un fel ritmul nostru de expansiune în piaţa de retail din România, care, conform estimărilor noastre, va fi la acelaşi nivel cu cel din ultimii ani.” a adăugat Mihai Spulber, Mega Image Operations Director.


Te-ar putea interesa și: