Traian Băsescu ar trebui să-și pregătească un aparat de oxigen

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, se află internat la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Militar din București, unde starea sa de sănătate a fost reevaluată de către echipa medicală în această dimineață.

Conform unor surse politice, medicii i-au recomandat deja lui Traian Băsescu să își pregătească un aparat de oxigen pentru utilizare la domiciliu.

Fostul șef al statului a fost internat săptămâna trecută din cauza unei viroze, provocată de o gripă, care a necesitat atenția medicilor. Cu toate acestea, afecțiunile mai vechi ale lui Traian Băsescu i-au determinat pe medici să mențină supravegherea medicală.

Se pare că tratamentul actual al fostului președinte include administrarea de antibiotice, iar sursele sugerează că acesta ar putea fi externat miercuri, 31 ianuarie.

traian basescu
Traian Băsescu/SURSA FOTO: Dreamstime

Traian Băsescu a fost diagnosticat cu o infecție

Marți seara, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a furnizat detalii despre situația de sănătate a lui Traian Băsescu.

Alexandru Rafila a informat că este conștient că fostul președinte suferă de o infecție, mai precis de gripă. De asemenea, i-a transmis urări sincere de însănătoșire. Ministrul Sănătății a accentuat că nu dispune de alte informații detaliate referitoare la starea de sănătate a lui Băsescu.

„Știu că e o infecție, o gripă, îi urăm multă sănătate, nu am elemente legate de starea lui”, a precizat Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, despre starea fostului președinte al României, Traian Băsescu, pentru România TV.

Dumitru Dragomir i-a urat multă sănătate

Dumitru Dragomir a menționat că îi dorește multă sănătate fostului președinte al României. El a adăugat că a auzit că Băsescu primește oxigen, dar nu știe dacă este intubat sau nu.

„Îi doresc sănătate multă fostului preşedinte Traian Băsescu, e în spital şi am auzit că este destul de rău. E rău cu plămânii.

Am auzit că e băgat pe oxigen, nu ştiu dacă e intubat. Am auzit că e rău. Îi doresc sănătate, că văd că toată lumea l-a ‘plesnit’ pe unde a apucat”, a precizat Dumitru Dragomir pentru Fanatik.

Pe data de 30 ianuarie, Maria Băsescu, soția fostului președinte, a petrecut un timp semnificativ la spital. Acest lucru a stârnit preocupare cu privire la o eventuală înrăutățire a stării de sănătate a acestuia.

Starea de sănătate a fostului președinte al României este evaluată ca fiind complicată, în special din cauza altor afecțiuni precum:

  • ateroscleroza
  • hipertensiunea arterială
  • emfizemul pulmonar

De asemenea, există posibilitatea ca fostul președinte să se confrunte cu probleme cardiace, pentru care a fost supus la două intervenții chirurgicale, una în 2020 și cealaltă în 2022.