Un nou tratament ar putea marca sfârșitul pandemiei! Este vorba despre EXO-CD24, care opreşte furtuna de citokine care apare în cazul unor bolnavi cu forme severe.

Potrivit datelor Medical Sourasky din Tel Aviv, Toţi cei 30 de pacienţi care au primit acest tratament aveau forme grave de COVID-19 şi toţi şi-au revenit, conform datelor Medical Sourasky din Tel Aviv. În cazul a 29 dintre ei, vindecarea a venit în două-trei zile şi cei mai mulţi dintre ei au fost externaţi în maximum cinci zile. Situația a fost aceeași și pentru al 30-lea pacient, dar după mai multe zile.

Un nou tratament ar putea marca sfârșitul pandemiei

Medicul Shiran Shapira, directorul laboratorului care lucrează la acest tratament de 20 de ani a spus că tratamentul se adminstrează prin inhalare şi ajunge direct la plămâni, fără să aibă efecte adverse la fel ca tratamentele injectabile sau cele administrate pe cale orală.

Al doilea tratament este cel cu Allocetra, un medicament care reglează răspunsul imunitar. 19 din cei 21 de pacienţi care au fost trataţi cu acest medicament au fost externaţi în mai puţin de şase zile.

Trebuie menționat că toți pacienţii erau cu risc crescut, sufereau de obezitate sau de boli cardiovasculare. De asemenea, aceștia aveau furtună de citokine sau disfuncţionalităţi ale organelor.

Medicul Dror Mevorach, de la centrul medical Hassadah, unde a fost folosit medicamentul, spune că tratamentul cu Allocetra este cu atât mai important cu cât poate fi eficace şi pentru mutaţiile coronavirusului, oricât de gravă ar fi starea pacientului.

„Cele două medicamente sunt încă experimentale. Știți foarte bine că trebuie să avem grijă cu orice medicament care e încă în testare. Știm cum începe, nu știm sfârșitul. Allocetra este un medicament care s-a dezvoltat în Ierusalim și folosește celule sanguine care au suferit o anumită transformare și se dau sub formă de transfuzie timp de 5 zile. Și s-a văzut că 19 pacienți au ajuns într-o situație extraordinară.

În același timp, în Israel s-a dezvoltat și al doilea medicament, acel EXO-CD24, care este o proteină biologică care era cunoscută de mult timp și care a fost dezvoltată pentru tratamentul cancerului”, a spus Herman Berkovits, medicul personal al premierului Beniamin Netanyahu, conform antena3.ro

Sursă foto: Pexels.com