Astfel, Donald Trump a semnat patru decrete pentru ieftinirea medicamentelor prescrise pe bază de rețetă. Unul dintre decrete permite importul unor medicamente mai ieftine din ţări precum Canada, altul prevede reduceri de preţ acordate de grupuri farmaceutice, în prezent controlate de către intermediari, toate în beneficiul pacienților, a subliniat Trump.

Insulina va fi mai ieftină

Unul dintre decretele semnate de președintele american prevede ca prețul insulinei să fie mai scăzut. Conducătorii marilor grupuri farmaceutice au cerut  să se organizeze o reuniune în vederea discutării unor mijloace de ieftinire a medicamentelor, a precizat locatarul Casei Albe.

”Noi îi punem pe pacienţi înainte lobbyiştilor, pe cetăţenii în vârstă înaintea intereselor private şi punem America mai întâi”, a declarat Donald Trump.

Numărul de cazuri cu coronavirus este ridicat în SUA

Vineri, pentru a doua zi consecutiv, s-au înregistrat peste 70.000 de cazuri de coronavirus şi 1.000 de decese, conform bilanţului difuzat la ora locală 20:30.

În 24 de ore, au fost înregistrate aproape 73.800 de noi cazuri de COVID-19 (76.500 cu o zi înainte) şi încă peste 1.150 de decese (1.225 cu o zi înainte), potrivit universităţii, care actualizează cifrele continuu.

Numărul total de cazuri de infecţii diagnosticate pe teritoriul american de la începutul pandemiei este de 4,1 milioane (dintre care 1,26 milioane de persoane declarate vindecate).

După o ameliorare spre sfârşitul primăverii, epidemia se află într-o creştere accentuată de la sfârşitul lunii iunie, în special în statele puternic populate din sudul şi vestul ţării, ca Texas, Florida sau California.

Trump dă vina pe protestatari

Președintele american Donald Trump a declarat că protestatarii Black Lives Matter ar fi de vină pentru numărul tot mai mare de cazuri de infectare cu coronavirus în SUA.

„Există, probabil, o serie de cauze pentru apariţia vârfurilor în cazurile de infecţie. Cazurile au început să crească în rândul tinerilor americani la scurt timp după proteste, despre care se ştie că au declanşat o relaxare mai largă a eforturilor de atenuare la nivel naţional”, a declarat preşedintele american, miercuri.