Fotbalistul danez Christian Eriksen s-ar putea să nu mai joace niciodată fotbal în mod profesionist, în urma stopului cardiac suferit în meciul Danemarca – Finlanda de la Euro 2020, potrivit Express & Star.

Mijlocaşul a căzut la pământ cu puţin timp înainte de pauză şi a fost resuscitat pe teren înainte de a fi dus la spital.

Sanjay Sharma, profesor de cardiologie sportivă la Universitatea St George’s din Londra, a lucrat cu Christian Eriksen în perioada în care mijlocaşul juca la Tottenham.

„În mod clar s-a întâmplat ceva teribil. Dar au reuşit să îl recupereze. Întrebarea este ce s-a întâmplat şi de ce s-a întâmplat? A avut teste normale până în 2019, deci cum explici acest stop cardiac?”, a spus Sanjay Sharma.

Profesorul spune că au fost multiple motive din cauza cărora să se fi produs stopul cardiac, cum ar fi temperatura ridicată sau o afecţiune neidentificată.

Medic cardiolog: Va fi sfârșitul carierei pentru fotbalistul danez

Expertul a spus că faptul că Eriksen era conştient la spital este „un semn foarte bun”.

„Sunt foarte mulţumit. Faptul că este stabil şi conştient, perspectivele sale vor fi foarte bune. Nu ştiu dacă va mai juca vreodată fotbal. Fără a spune foarte clar, a murit, chiar dacă pentru câteva minute, dar a murit şi i-ar permite medicul să moară încă o dată? Răspunsul este nu”, a mai spus Sharma.

El a mai spus că este atât de competenţa jucătorului, cât şi a clubului la care joacă să evalueze riscurile continuării carierei.

„Vestea bună este că va trăi, vestea proastă este că va fi sfârşitul carierei”.

Fabrice Muamba, un fost jucător în Premier League, a suferit un stop cardiac în timpul unui meci din 2012, dar şi-a revenit complet. Unul dintre medicii care l-au tratat pe Muamba spune că în acest moment există „doar presupuneri” despre viitorul lui Eriksen.