Preşedintele PNL, Ludovic Orban a intrat în război și a lansat o serie de atacuri dure la adresa PSD și Gabrielei Firea. El a susținut, la Conferinţa de alegeri a PNl Bucureşti, că Bucureştiul este inima României, care a fost băgată aproape în stop cardiac de o administraţie PSD incompetentă și coruptă, transmite News.ro.

”Bucureştiul este inima României. Dacă inima suferă de aritmii, dacă nu transmite sângele în tot corpul, tot corpul are de suferit. Inima României a fost băgată aproape în stop cardiac de o administraţie incompetentă, coruptă care şi-a bătut joc”, a comentat Orban. În opinia sa, nu se poate să ai cea mai poluată capitală, să ştii de unde vine această poluare şi să nu faci nimic.

Șeful PNL a desființat şi actualul sistem de termificare folosit în Bucureşti, spunând că trebuie preluate modele din alte mari oraşe.

Nu poţi să rezolvi problemele bucureştenilor dacă tu sifonezi banul public

”Primăria Bucureştiului a avut posibilitatea să acceseze 178 de milioane de euro pentru modernizarea reţelelor primare de energie termică şi a pierdut aceşti bani pentru să este incompetentă şi nu are capacitatea să deruleze niciun proiect seros pentru Bucureşti”, a punctat Orban.

În opinia sa, nu poţi să rezolvi problemele bucureştenilor “dacă tu sifonezi banul public în lefuri nesimţite ale unor companii inventate şi  populate cu clientela politică PSD, dacă sifonezi banul public în vouchere şi bairamuri care nu folosesc cu nimic localităţii”. El a explicat că problemele esenţiale ale Bucureştiului trebuie rezolvate.

“Nu avem bază de date urbană, nu avem cadastru făcut, nu avem un plan clar de reţele subterane”, a mai afirmat premierul.

Degeaba dai vouchere pentru biciclete, dacă n-ai pistele necesare

Orban este supărat că în Bucureşti nu se face colectare selectivă şi spune că administraţia „se lasă prizonieră pentru marii gunoieri”. Liderul PNL a criticat și măsura Primăriei Capitalei care a dat vouchere pentru biciclete, fără a fi construit pistele necesare circulaţiei acestora.

În opinia sa, „degeaba câştigi bine dacă-ţi petreci două din viaţă sufocat în trafic şi înghiţind praful şi noxele emise de toate maşinile”.

”Trebuie să începem să nu mai privim administraţia din perspectiva unor obiective politico-electoraliste. Nevoile reale ale oamenilor nu pot fi rezolvate cu bairamuri, cu lefuri nesimţite ş cu resurse aruncate pe apa Dâmboviţei” a mai spus Ludovic Orban.