După ce a suferit un stop cardiac la primul meci al echipei sale în cadrul EURO 2020, Christian Eriksen a fost externat din spital, el având parte de o operație „reușită”, relatează BBC. Mijlocașul danez, în vârstă de 29 de ani, a suferit un stop cardiac în timpul meciului echipei sale cu Finlanda, jucat la Copenhaga sâmbătă.

Jucătorul de fotbal a fost vizitat de echipa vineri și acum se va întoarce acasă, la familia sa. El a transmis și un mesaj în acest sens.

„A fost incredibil să vezi și să simți. Operația a decurs bine și mă descurc bine în acum. A fost cu adevărat minunat să-i revăd pe băieți după jocul fantastic pe care l-au jucat aseară. Nu este nevoie să spun că îi voi înveseli și luni împotriva Rusiei”, a mai spus fotbalistul.

Fostul jucător al lui Tottenham, Eriksen, care joacă acum pentru Inter Milano, s-a prăbușit pe gazon cu puțin timp înainte de pauză împotriva Finlandei și a trebuit resuscitat cu un defibrilator.

Ce s-a întâmplat cu Christian Eriksen

Christian Eriksen s-a prăbușit pe teren în timpul meciului Danemarca – Finlanda din cadrul Euro 2020. Mijlocașul a fost resuscitat pe teren înainte de a fi transportat la spital, iar acum se află în afara pericolului.

Eriksen a transmis un mesaj video prin care le-a mulțumit tuturor pentru sprijinul acordat după acest incident și a promis că le va ține pumnii coechipierilor pentru următoarele meciuri. “Salutare tuturor! Vă mulţumesc tuturor pentru mesajele incredibile primite din toată lumea. Înseamnă enorm pentru mine şi pentru familia mea. Mă simt bine, având în vedere circumstanţele. Mai trebuie să fac unele investigaţii medicale la spital, însă sunt bine. Acum, îi voi susţine pe băieţii din echipa Danemarcei în următoarele meciuri. Jucaţi pentru toată Danemarca.

Cu toate că Eriksen se simte mai bine, toată lumea se întreabă dacă starea de sănătate a acestuia îi va mai permite să își continue cariera de fotbalist profesionist.