Fotbalistul danez Christian Eriksen (29 ani), cel care a ţinut o lume întreagă cu sufletul la gură, după ce a făcut un stop cardiac chiar în timpul meciului Danemarca – Finlanda de la Euro 2020, se simte mai bine.

Eriksen le-a mulţumit tuturor celor care s-au gândit la el şi i-au trimis mesaje de încurajare

Mijlocaşul lui Inter Milano a postat pe pagina sa de Instagram o imagine de pe patul de spital, alături de un text în care spune că se simte mai bine în acest moment şi le mulţumeşte tuturor pentru mesajale incredibile primite.

“Salutare tuturor! Vă mulţumesc tuturor pentru mesajele incredibile primite din toată lumea. Înseamnă enorm pentru mine şi pentru familia mea. Mă simt bine, având în vedere circumstanţele. Mai trebuie să fac unele investigaţii medicale la spital, însă sunt bine.

Acum, îi voi susţine pe băieţii din echipa Danemarcei în următoarele meciuri. Jucaţi pentru toată Danemarca.

Toate cele bune!”, a scris Eriksen pe pagina sa de Instagram.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Christian Eriksen (@chriseriksen8)

“Mulţi jucători îşi refac moralul abia acum, ştiind că Eriksen va fi bine. Christian chiar se simte pregătit să joace. Trebuie doar să se odihnească acum.

Eriksen va rămâne sub observaţie la Rigshospitalet din Copenhaga pentru câteva zile, dar este în afara oricărui pericol”, spunea recent Kasper Hjulmand, antrenorul naţionalei Danemarcei.

“A murit, chiar dacă pentru câteva minute, dar a murit”

“În mod clar s-a întâmplat ceva teribil. Dar au reuşit să îl recupereze. Întrebarea este ce s-a întâmplat şi de ce s-a întâmplat? A avut teste normale până în 2019, deci cum explici acest stop cardiac?”, a declarat şi Sanjay Sharma, profesor de cardiologie sportivă la Universitatea St George’s din Londra. Acesta a lucrat cu Christian Eriksen în perioada în care mijlocaşul juca la Tottenham.

Profesorul spune că au fost multiple motive din cauza cărora să se fi produs stopul cardiac, cum ar fi temperatura ridicată sau o afecţiune neidentificată.

“Sunt foarte mulţumit. Faptul că este stabil şi conştient, perspectivele sale vor fi foarte bune. Nu ştiu dacă va mai juca vreodată fotbal. Fără a spune foarte clar, a murit, chiar dacă pentru câteva minute, dar a murit şi i-ar permite medicul să moară încă o dată? Răspunsul este nu”, a mai spus Sanjay Sharma.

Sursa foto: Twitter, Fotomac