UPDATE 21.09: Agentul lui Eriksen a stat de vorbă cu tatăl jucătorului și a declarat că situația este din ce în ce mai bună:

„Am stat de vorbă cu tatăl lui Christian, mi-a spus că respiră și poate să vorbească”

UPDATE 20.45: „Eriksen este treaz și va efectua examinări suplimentare la Rigshospitalet”

UPDATE: UEFA a precizat pe site-ul său oficial că jucătorul a fost stabilizat şi a fost transportat la spital.

Foto : @twitterfotomac

UPDATE 2: „Un coleg de la Reuters l-a văzut pe Eriksen ridicând mâna în timp ce era scos de pe teren. Avem speranțe”, scrie pe Twitter jurnalistul Philip O’Connor, citat de gsp.ro. O fotografie făcută la scurt timp după tragicul eveniment sugerează că Eriksen este conștient. 

UPDATE: Christian Eriksen a fost scos de pe teren pe targă și transportat de urgnță la spital. 

Meciul dintre echipele Danemarcei şi Finlandei a fost întrerupt în min. 43, după ce mijlocaşul danez Christian Eriksen s-a prăbuşit pe teren şi şi-a pierdut cunoştinţa, sâmbătă seara, pe Stadionul Parken din Copenhaga, în Grupa B a turneului final al Campionatului European de fotbal – EURO 2020.

Echipele medicale au intervenit imediat şi s-a început resuscitarea fotbalistului danez chiar pe gazon, apelându-se chiar şi la defibrilator conform imaginilor de televiziune.

Componenţii naţionalei daneze au făcut cerc în jurul jucătorului de la Inter Milano, pentru a obtura imaginile dramatice. Momentele au fost trăite cu emoţie de spectatori, mulţi dintre ei plângând sau rugându-se pentru Eriksen.

După circa zece minute de aşteptare, cele două echipe au plecat spre vestiare, în timp ce jucătorul, protejat de privirile spectatorilor şi de camerele de televiziune, a fost evacuat cu targa de pe teren.