„Interesul față de mediul înconjurător a crescut și în rândul românilor care, conform unui studiu recent IPSOS, sunt tot mai interesați de gestiunea deșeurilor,” a declarat Daniel Boaje, director general Premier Restaurants România.  „Și noi, la McDonald’s, împărțim acest interes și ne dorim să identificăm cele mai bune soluții alternative la accesoriile de plastic pe care le folosim în prezent în restaurantele noastre. Începem cu un proiect pilot care se va încheia la finalul anului, după care, în funcție de rezultatele obținute și de feedback-ul clienților, vom alege cea mai bună soluție.”

McDonald’s își dorește să susțină procesul și să influențeze pozitiv obiceiurile de reciclare ale consumatorilor. Compania s-a angajat să găsească soluții alternative la ambalajele de plastic la nivel global și a luat deja măsuri în acest sens.. În anumite restaurante din lume, compania testează alternative precum paie de hârtie, paie oferite exclusiv la cererea clienților sau capace pentru băuturi care nu necesită paie. Aceste proiecte pilot au ca scop identificarea celor mai bune alternative la plastic având în vedere criterii precum reacția consumatorilor și efectele asupra mediului înconjurător.

Până la finalul anului, clienții McDonald’s vor primi paie exclusiv la cerere în restaurantele de la America House, Park Lake Mall, Berceni Selgros și Ploiești Nord și paie de hârtie în restaurantele Barbu Văcărescu, Plaza Mall și Piața Romană.

Începând cu anul 2016, McDonald’s este parte a companiei Premier Capital, partenerul pentru dezvoltare al restaurantelor McDonald’s din Estonia, Grecia, Letonia, Lituania și Malta. Premier Capital plc operează 150 de restaurante în locații importante, mai mult de jumătate dintre ele având McDrive și numeroase cafenele McCafé. În România, McDonald’s este lider al pieței restaurantelor, cu 80 de restaurante în 24 de orașe. Până în prezent, compania a investit peste 800 de milioane de lei în România, are peste 5.000 de angajați și primește zilnic peste 220.000 de clienți. În 2018 a fost desemnat cel mai bun angajator pentru al cincilea an consecutiv, conform AON România.