Mutarea momentului pentru gigantul McDonald’s. Totul are legătură cu războiul dintre Rusia şi Ucraina.

McDonald’s îşi vinde cele 850 de restaurante din Rusia. Cine ar urma să le cumpere?

Lanţul de restaurante de fast food, care a anunţat deja că va părăsi Rusia, după mai bine de trei decenii, a început acum să îşi vândă restaurantele din această ţară.

Potrivit informaţiilor oferite chiar de către compania americană, cumpărătorul va fi omul de afaceri Alexander Govor.

Acesta care operează 25 de restaurante în Siberia. Afaceristul rus va cumpăra cele 850 de restaurante pe care McDonald’s le deţinea în Rusia, iar unităţile vor opera apoi sub un alt nume, relatează Sky News.

Totuşi, reprezentanţii McDonald’s nu au dorit să facă publică valoarea acestei tranzacţii.

Ce se întâmplă cu cei peste 60.000 de angajaţi ai McDonald’s din Rusia?

Acordul de vânzare este supus aprobării autorităților de reglementare și este de așteptat să se încheie în câteva săptămâni, au mai indicat reprezentanţii celebrei companii americane.

Cei 62.000 de angajați ruși din restaurantele McDonald’s îşi vor păstra locurile de muncă cel puțin doi ani, în condiții echivalente, a garantat Alexander Govor.

Mai mult, afaceristul rus a fost de acord să plătească salariile angajaților corporativi ai McDonald’s până la încheierea vânzării.

Motivul oficial pentru care compania americană se retrage, după 32 de ani, de pe piaţa din Rusia

Gigantul american McDonald’s a anunțat luni, 16 mai, că va părăsi Rusia, ca formă de protest faţă de războiul din Ucraina, fiind ultima companie occidentală importantă care ia această decizie.

Potrivit poziţiei oficiale a McDonald’s, compania a luat decizia din cauza „crizei umanitare” şi a „mediului de operare imprevizibil” cauzate de războiul din Ucraina.

McDonald’s a transmis că va continua să își plătească cei 62.000 de angajați din Rusia.

Compania a deschis prima sa filială din Rusia în Piața Pușkin din Moscova la 31 ianuarie 1990.

Atunci, circa 38.000 de sovietici au stat la coadă ore întregi pentru a gusta Big Mac, un simbol al capitalismului american.