UPDATE. BAREM OFICIAL EDU.RO pentru MATEMATICĂ

Barem Evaluare Națională Matematică 

UPDATE:

UPDATE: Subiecte Matematică Evaluare Națională 2020

ora 9.06: Elevii au intrat în sala de clasă şi primesc foile cu subiecte la matematică. Au la dispoziţie 120 de minute pentru a rezolva toate cerinţele.

ora 8.47: Examenul începe oficial la ora 9.00. Conform edu.ro, rezolvarea şi baremul pentru subiectele de azi pot fi găsite pe site începând cu ora 15.00. Elevii vor vedea atunci dacă au răspuns corespunzător cerinţelor.

Matematică Evaluarea Națională 2020. Cum arată subiectele, conform Ministerului Educației. Edu.ro a venit cu detalii

Evaluarea Națională 2020 continuă astăzi cu proba la Matematică. Începând cu ora 9.00, în fiecare sală de clasă se deschid plicurile sigilate cu subiectele multiplicate pe care elevii claselor a VIII-a trebuie să le rezolve. Potrivit Edu, timpul destinat rezolvării lor este de două ore din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele sunt monitorizate audio-video.

Pe foile de examen trebuie să se scrie numai cu cerneală sau pastă de culoare albastră. La Matematică au voie să intre în examen cu instrumente de desen, iar pentru realizarea schemelor și a desenelor trebuie să folosească creionul, se arată în regulile stabilite de EDu pentru Evaluarea Națională 2020. Elevii nu au voie să folosească în examen calculatoare.

Matematică Evaluarea Națională 2020. Cum arată subiectele, conform Ministerului Educației. Edu.ro a venit cu detalii

Elevii care vor să corecteze o greșeală “taie fiecare rând din pasajul greșit cu o linie orizontală”, prevede metodologia. Regulile de examen stabilesc că “în cazul în care unii elevi, din diferite motive – corectări numeroase, greșeli care ar putea fi interpretate drept semn de recunoaștere – doresc să-și transcrie lucrarea, fără să depășească timpul stabilit, primesc alte coli tipizate”.

Elevii vor fi așezați câte unul în bancă, alfabetic. Pe ușa fiecărei săli de examen este afișată lista cu numele elevilor repartizați în sala respectivă și banca în care stau, schemă care se numește „oglinda sălii”.

Matematică Evaluarea Națională 2020. Cum arată subiectele, conform Ministerului Educației. Edu.ro a venit cu detalii

Model subiecte la Matematică Evaluarea Națională 2020

Ce urmează

Matematică Evaluarea Națională 2020. Cum arată subiectele, conform Ministerului Educației. Edu.ro a venit cu detalii.Joi,  10.294 de absolvenți ai clasei a VIII-a vor susține proba la Limba și literatura maternă. Subiectele la Matematică vor fi făcute publice imediat după încheierea examenului. Baremul de corectare va fi disponibil pe EDU.ro la ora 15:00.

Contestațiile pot fi depuse în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 27 iunie.

Reguli pentru elevi

Matematică Evaluarea Națională 2020. Cum arată subiectele, conform Ministerului Educației. Edu.ro a venit cu detalii. Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor, creion negru pentru realizarea desenelor/schemelor și instrumente de desen la proba de Matematică. Pentru elevii care solicită și primesc, în cazuri justificate, aprobarea Comisiei Naționale de Organizare a Evaluării Naționale în vederea susținerii probelor cu subiectul de rezervă, se organizează proba scrisă/probele scrise, după finalizarea ultimei probe prevăzute în Calendarul de desfășurare a Evaluării Naționale.

Atenție mare la intrarea în centrul de examen

Matematică Evaluarea Națională 2020. Cum arată subiectele, conform Ministerului Educației. Edu.ro a venit cu detalii. La intrarea în centrul de examen/unitatea de învățământ, cadrele medicale vor efectua triajul epidemiologic al elevilor astfel:

  • Măsurarea temperaturii cu termometrul noncontact, temperatură ce nu trebuie să depășească 37.3 ̊C. În cazul în care temperatura înregistrată depășește maximul admis, se repetă măsurarea acesteia de trei ori succesiv, la interval de 2-5 minute;
  • Măsurarea temperaturii cu termometrul noncontact se va realiza la umbră;
  • Observarea clinică a simptomelor respiratorii (de tipul: tuse frecventă, strănut frecvent, stare generală modificată).

Matematică Evaluarea Națională 2020. Cum arată subiectele, conform Ministerului Educației. Edu.ro a venit cu detalii