Monica Anisie a precizat că elevii care participă la examenul de Evaluare Națională 2020 vor putea avea acces în sală până la ora 08.30. De asemenea, la intrare, acestora li se va lua temperatura, iar pentru a fi evitate erorile, procedura de măsurare a temperaturii poate fi reluată de 3 ori.

”Îi anunț pe toți elevii și părinții că accesul în centrul de examen se va face până la ora 08.30 de minute. Fiecare unitate de învățământ a stabilit un grafic în așa fel încât să nu existe la poarta școlii aglomerație și să se respecte măsurile de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor.

Prin urmare, la poarta unității de învățământ, a centrului de examen, va exista un cadru medical care va realiza triajul epidemiologic și va îndruma elevii către sălile de examen împreună cu un cadru didactic din comisia de examen. Totodată, pentru acei copii care au temperatura corporală peste 37 cu 3, recomand cadrelor medicale să repete succesiv, de 3 ori, acel procedeu de luare a temperaturii și, în același timp, să lase un termen de două – cinci minute pentru procesul acesta în care elevul este supus triajului epidemiologic.” – a spus ministrul Educației într-o conferință de presă.

De asemenea, în cazul în care un profesor are temperatură înaintea examenului, acesta va fi înlocuit.

În ceea ce privește modalitatea de corectare, Monica Anisie a precizat că în acest an lucrările de la Evaluare Națională vor fi corectate în alt județ decât cel din care face parte elevul, iar această măsură este valabilă inclusiv pentru București.

Programul Evaluării Naționale 2020

Evaluarea Națională începe luni, pe data de 15 iunie, examenele fiind susţinute în acest an, pentru prima oară, în condiţii speciale, ţinând cont de măsurile impuse de pandemia de coronavirus.

Potrivit calendarului, luni elevii de clasa a VIII-a vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura română, iar miercuri pe cea la Matematică. Elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine joi proba la limba maternă.

Pe 22 iunie se vor afişa rezultatele, până la ora 14,00. În aceeaşi zi, între orele 16,00 şi 19,00, şi pe 23 iunie, între orele 8,00 – 12,00, se vor putea depune contestaţiile.

În data de 27 iunie este programată afişarea rezultatelor finale după soluţionarea contestaţiilor.