Joi, premierul Ludovic Orban a oferit noi detalii despre un subiect de interes maxim pentru elevii de clasa a VIII-a şi a XII-a din România: Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul. Şeful Executivului spune că autorităţile vor lua toate măsurile necesare pentru ca aceste examene să se desfăşoare în siguranţă deplină.

Orban a vorbit despre dezinfectarea şcolilor, prezenţa în clase a unui număr cât mai mic de elevi, dar a venit şi cu o informaţie nouă: s-ar putea monta chiar panouri de plexiglas în clase, pentru protejarea copiilor. “Nu cred că există riscuri și nu cred că părinții trebuie să se teamă”, a subliniat prim-ministrul.

“Noi avem o legislația, copiii s-au pregătit ani buni pentru această formă de evaluare. (…) Practic, copiii s-au pregătit pentru examene și prin lege ele le influențează viitorul.

Noi vom lua măsurile necesare, dezinfectarea școlilor, un număr mic de copii în clasă. Suntem pregătiți să luăm și alte forme precum separare cu plexiglas. Nu cred că există riscuri și nu cred că părinții trebuie să se teamă. Le vom organiza astfel încât elevii să nu se infecteze”, a declarat, joi, Ludovic Orban.