Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a venit cu noi informaţii despre examenul de Bacalaureat din acest an, ce va fi susţinut în condiţii speciale, din cauza pandemiei. În acest an, programa va conţine mai puţină materie decât până acum, fiind eliminat conţinutul care s-ar fi regăsit pe parcursul celui de-al doilea semestru. Ministrul spune că, în scurt timp, va fi publicat şi calendarul pentru examen.

“Avem o certitudine. Examenul de bacalaureat începe pe data de 22 iunie. Începem cu probele scrise, urmează după aceea probele de competenţe. Ceea ce doresc să precizez este faptul că programa pentru examenul de Bacalaureat de anul acesta conţine mai puţină materie decât până acum. Deci, am eliminat conţinuturile care se regăseau pe parcursul semestrului al doilea. Prin urmare au de parcurs numai materia de până la semestrul întâi”, a precizat ministrul Anisie, duminică seară.

Cum se vor proteja elevii în timpul examenului de Bacalaureat?

Cât despre normele de protecţie ce vor fi adoptate în acest an, Monica Anisie a declarat că, cel mai probabil, elevii vor purta măşti în timpul examenelor, însă acest lucru urmează să fie decis în final de către Ministerul Sănătăţii.

“Nu am transmis ordinul comun cu Ministerul Sănătăţii cu privire la măsurile pe care trebuie să le luăm în perioada revenirii elevilor pentru activităţile de învăţare sau pentru examenele naţionale. Într-adevăr trebuie să luăm măsuri prin care să nu expunem elevii şi, aşa cum am precizat, în sală vor fi maximum 10 elevi, distanţaţi fizic şi purtând într-adevăr măşti. Asta am spus încă de la început că trebuie să luăm această măsură. Şi domnul Raed Arafat a spus că, purtând masca, îi protejăm pe ceilalţi şi ne protejăm şi pe noi.

În principiu, vom purta măşti. Decizia va fi luată de către Ministerul Sănătăţii”, a mai spus Monica Anisie pentru Digi24.