Fostul primar al Sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost joi invitat la Antena 3, acolo unde a declarat că nu face parte din „rețetarii” care fug din țară și că rămâne „să se bată” cu cei care l-au anchetat, negând în continuare că ar fi luat mită. Mai mult, acesta spune că are putere de la Dumnezeu.

Anunțul lui Vanghelie după condamnare

„Eu nu fac parte din rețetarii pe care dânșii i-au amenințat, i-au condamnat și i-au pus să fugă din țară. Și se face statul român, subliniez, că nu poate să-i aducă din țară (…)

Nu fug din țară, rămân să mă bat de ei. Și de mâine, nu mă ocup decât de problemele acestea (…) Știți câte putere am? Toată-i de la Dumnezeu. Eu fac parte dintre cei care cred că Dumnezeu există, că trebuie să ne ducem la biserică”, a explicat Marian Vanghelie la Antena 3.

Acuzații dure pentru procurori

Marian Vanghelie a acuzat procurorii că i-ar fi cerut să denunțe mai multe persoane, pentru a-i reduce din pedeapsă.

„Totul era pe golăneală”, a spus Vanghelie despre discuțiile cu procurorii, adăugând că i s-ar fi cerut să denunțe „ mulți, un listing complicat (..) Pe Geoană l-au vrut cel mai mult”, chiar și pe Traian Băsescu, dar nu și pe Elena Udrea.

Cum i-a făcut cadou ceasurile lui Geoană

Marian Vanghelie a povestit și cu ce ocazii i-a făcut cadou trei ceasuri de lux lui Mircea Geoană, fost președinte PSD.

Fostul primar spune că „nu-și permite” să spună că este prieten cu Mircea Geoană și că „au fost niște evenimente” când i-a făcut ceasurile cadou: cu ocazia a două zile de naștere, plus de ziua de naștere a soției acestuia, Mihaela Geoană.

Mie mi-a plăcut să învăț în viață, de la a mă îmbrăca până la tot. Totul învățăm (…) în etape. Când te duci la ziua cuiva, nu știți ce vă pune omul într-o punguliță cu cartea de vizită. Poți să pui o simplă cravată, de 100 de euro, de 300 de euro sau poți să pui un ceas de 50.000 de euro, de 30.000 de euro, de 10.000 de euro, cum crezi tu, cum vrei tu și cum poți tu.

Vanghelie a jurat cu mâna pe Biblie că nu a furat

La finalul emisiunii a fost și un moment regizat, Marian Vanghelie recunoscând că a cerut din timp să fie adusă o Biblie. Ulterior, Vanghelie a jurat cu mâna pe Biblie că nu a luat niciun ban și nu avut „nicio treabă”.

„Dacă într-adevăr am luat bani, Dumnezeu să se uite deasupra noastră. Dacă nu, Dumnezeu să plătească începând de la domnul Coldea și toți ceilalți, să-i plătească cu ce merită”, a mai spus fostul edil din sectorul 5.

De ce este acuzat Vanghelie

Marian Vanghelie a fost judecat la Tribunalul București pentru o mită de 30 de milioane de euro de mai bine de 6 ani. În iulie 2015, Vanghelie a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv pentru 26 de infracțiuni de corupție, alături de Laura Ciocan, directorul de atunci al Economat Sector 5 SRL.

Tribunalul București a decis ca fostul edil PSD de la Sectorul 5 să restituie comunității peste 15 milioane de euro, reprezentând daune materiale și l-a condamnat, în primă instanță, la 11 ani și 8 luni de închisoare cu executare.