Doliu în sportul românesc. Marian Başno, un mare fotbalist, a murit într-un accident rutier

Tragicul accident s-a produs duminică  în zona Budeşti-Goleşti, de pe Dealul Negru, când maşina lui Marian Başno a intrat în coliziune cu un alt autoturism.

Totodată, patru persoane au suferit din cauza impactului iar trei au fost transportate de urgenţă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Râmnicu Vâlcea. Printre persoanele respective se afla și Marian Başno, în vârstă de 67 de ani.

Nu a mai putut fi salvat

Fotbalistul a fost dus la spital pentru un tomograf, însă a făcut un stop cardio-respirator și nu a mai putut fi salvat, în ciuda eforturilor depuse de medici. În mașina acestuia se afla și câinele său. În urmă cu câteva zile fusese prezent la finala Cupei României, dintre Sparta şi Chimia 1973 Râmnicu Vâlcea.

Amintim că, de-a lungul carierei sportive, Marian Başno mai multe realizări, precum promovarea fotbalistului vâlcean Florin Costea, la Universitatea Craiova. De asemenea, acesta activa în prezent în cadrul Asociaţiei Judeţene de Fotbal Vâlcea.

Deoarece era considerat unul dintre sportivii cu o carieră de excepţie în fotbal, cu multe meciuri în Liga I, Basno avea rolul de președinte al Comisiei pentru Statutul şi Transferul jucătorilor de fotbal