Mașina afaceristului Ioan Crișan a fost adusă la București. Va fi supusă unei expertize

Mașina n care afaceristul Ioan Crișan și-a găsit sfârșitul va fi adusă în Capitală pentru a fi supusă unei noi expertize în laboratorul Institutului de Criminalistică.

Situația rămâne în continuare incertă având în vedere că oamenii legii nu au nici după două săptămâni un suspect în acest caz. Pentru a elucida ce s-a întâmplat, de fapt, la Arad, în anchetă sunt implicați și experți din străinătate care colaborează ca autoritățile române. Toate forțele din Ministerul de Interne sunt implicate. Inclusiv șeful Poliției Române s-a deplasat, marți, la Arad.

Oamenii legii au deja o teorie cu privire la ceea ce s-a întâmplat – ei cred că bomba pusă în mașina afaceristului a fost activată de la fața locului.

Amintim că omul de afaceri a murit sâmbătă, 29 mai, în urma exploziei mașinii sale. El a fost înmormântat ieri, 9 iunie. În mașina afaceristului au fost găsite două probe ADN, una a omului de afaceri și una care nu este în baza de date a României.

Soția afaceristului a angajat o firmă de pază pentru ca amanta să nu-și facă apariția

Pentru a se asigura că nu vor fi probleme, soția acestuia a angajat o firmă de pază care să asigure protecția familiei, dar și pentru ca amanta afaceristului să nu participe.

În ceea ce o privește pe amanta omului de afaceri, aceasta ar putea fi un martor cheie în anchetă, însă de câteva zile ea a dispărut complet, fără ca nimeni să mai știe ceva despre ea.

Ancheta de la Arad continuă, iar oamenii legii audiază martori, dar și cunoscuți din anturajul omului de afaceri. De asemenea, sunt verificate toate imaginile de pe camerele de supraveghere unde a avut loc explozia.

Se speculează ideea potrivit căreia persoana care ar fi detonat bomba se afla la locul faptei înainte, dar și în timpul exploziei, în contextul în care sistemul de detonare al bombei ar semăna cu un sistem de alarmă la o mașină sau un motor, iar asta înseamnă că ar fi putut fi acționat de la o distanță de maxim 50 de metri.

Sursa foto: ISU Arad