Grupul italian Calzedonia și-a închis fabrica din Arad. Italienii spun că le-a fost imposibil să găsească în România oameni dispuși să lucreze într-o fabrică de textile.

Închiderea Aries Textile din Arad a avut loc, în contextul pandemiei de coronavirus, care a schimbat radical comportamentul oamenilor.

Grupul italian Calzedonia și-a închis fabrica din România. Era unul dic cei mai mari producători de îmbrăcăminte din țară

Grupul italian Calzedonia, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa de modă de la nivel mondial, a închis fabrica de la Arad unde peste 400 de oameni pro­duceau lenjerie intimă ce pleca la export în toate colţurile lumii.

De altfel, an de an italienii îşi făceau loc cu această fabrică în top 500 exportatori locali. Iar Compania Aries Textile din Arad era, după cifra de afaceri din 2019, unul dintre cei mai mari cinci producători de îmbrăcăminte din România.

”În 2020 grupul a închis fabrica din România, prima unitate de producţie închisă de grup de la fondarea sa până azi. Motivul care a condus la această decizie a fost dificultatea de a găsi salariaţi care să dorească să lucreze într-o fabrică de textile“, spun reprezentanţii Calzedonia, potrivit zf.ro.

Rețea de magazine şi branduri în toată lumea

Grupul italian a fost fondat în 1987 la Verona, iar între timp s-a extins cu magazine şi branduri în toată lumea.

Mai exact, din portofoliul gigantului fac parte branduri precum Intimissimi, Tezenis, Falconeri şi Calzedonia.

Italienii sunt specializaţi pe segmentul de lenjerie intimă şi ciorapi, având aproape 5.000 de magazine pe mai multe pieţe, inclusiv România, unde grupul este prezent în sistem de franciză.

Grupul italian Calzedonia este unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa de modă de la nivel mondial și a produs lenjerie intimă în România în valoare de 242 mil. lei.

Compania Aries Textile din Arad, parte a grupului Calzedonia, avea 432 de salariaţi în 2020, cu 17 mai mulţi decât în 2018.

Sursa foto: Dreamstime