O sută de zile, fără coronavirus. Noua Zeelandă aproape și-a depășit recordul

Obiectivul a fost confirmat în ziua de 8 iunie, de către Ministerul Sănătății din Noua Zeelandă, după ce nu a fost înregistrat niciun caz nou de coronavirus, înafara celor din carantină și izolare.

Perioada de 100 de zile a început în data de 28 februarie iar Noua Zeelandă este aproape de a-și depăși vechiul record de 102 zile, înregistrat în luna august a anului trecut, conform informațiilor transmise de unilad.co.uk

Singurele cazuri noi au înregistrate în carantină

Totuși, autoritățile transmit că au fost înregistrate 10 noi cazuri de COVID-19 în locațiile unde oamenii se află în carantină, potrivit sursei menționate.

Patru dintre cazuri sunt din Irak, trei din Filipine, două din India și unul din Rusia. În acest context, Ministerul Sănătății din Noua Zeelandă a explicat că aceste cazuri au fost înregistrate în urma întoarcerilor din străinătate.

Deoarece toate cazurile detectate după a treia zi de testare necesită o investigare amănunțită, ministerul se va concentra asupra cazurilor din Irak. Potrivit sursei menționate, aceste persoane se află izolate în Auckland.

În cadrul actualizărilor, autoritățile au subliniat și că numărul total de cazuri COVID active în Noua Zeelandă este de 22, în timp ce numărul de cazuri confirmate este de 2.336. Începând din 1 iunie, 432.509 de persoane din această țară au primit prima doză de vaccin anti-COVID de la Pfizer, în timp ce 668.115 de persoane au fost vaccinate complet.

Amintim că recordul anterior de 102 zile stabilit de Noua Zeelandă a fost încheiat când o izbucnire necunoscută a forțat autoritățile să impună un lockdown de nivelul 3 în Auckland.