Cristian Terheș anunță cum a votat certificatul COVID-19: Va transforma UE într-un lagăr

Potrivit mesajului postat de europarlamentarul Cristian Terheș, acesta a votat împotriva certificatului verde digital. El este de părere că acesta încalcă drepturile fundamentale.

”Introducerea certificatului digital COVID-19 conduce la o suprimare a drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor Uniunii Europene, fără precedent de la crearea acesteia până în prezent, ce va transforma UE, dintr-un spațiu al libertății, într-un lagăr.

Țări cărora le ținem lecții de democrație și libertate au refuzat introducerea unui astfel de certificat pentru că încalcă drepturi și libertăți fundamentale.”, spune acesta.

Fiecare trebuie să fie liber să aleagă

Europarlamentarul a mai spus că oamenii au dreptul să aleagă în cunoștință de cauză dacă vor să se vaccineze sau nu. El subliniază că îndemnurile la vaccinare nu au legătură cu sănătatea populației.

”Fiecare persoană trebuie să fie liberă să aleagă în cunostință de cauză dacă să se vaccineze ori nu, deoarece ea e singura care iși asumă riscul unui asftel de ser experimental.

Toate îndemnurile la vaccinare nu au legătură cu sănătatea populației ci cu condiționarea libertății!

Într-o reclamă susținută de Guvernul României e invitată populația să se vaccineze pentru a-și lua doza de libertate.
Nu de sănătate, ci de libertate!”, mai spune acesta.

”S-a ajuns în UE ca libertatea să fie egală cu vaccinarea”

Cristian Terheș a reiterat că este împotriva certificatului verde digital.

”Din persoane născute cu drepturi și libertăți fundamentale, cum e dreptul la libertate, s-a ajuns acum ca în Uniunea Europeană asemenea drepturi să fie condiționate de produse medicale experimentale.

Introducerea acestui certificat deschide o cutie a pandorei!
Deoarece cred într-o Europă liberă și democrată, în care drepturile și libertățile fiecărei persoane sunt garantate și protejate, voi vota contra acestei inițiative și vă invit să faceti la fel.”, este mesajul europarlamentarului.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea