Pensionarii mai au parte și de vești bune. Guvernul a aprobat, zilele trecute, acordarea biletelor de tratament balnear pentru pensionari în anul 2023 și a majorat suma alocată acestei acțiuni. Acum, Casa Națională de Pensii a făcut publice toate detaliile pe care cei care au ieșit la pensie trebuie să le știe.

”Potrivit legislației aflate în vigoare, acordarea prestațiilor privind tratamentul balnear se face prin atribuirea de bilete de tratament persoanelor îndreptățite, în limita numărului de locuri asigurate în unitățile de tratament din proprietatea CNPP, precum și a numărului de locuri contractate cu alți operatori economici de profil și a sumelor alocate pentru această prestație prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat”, a arătat Casa Națională de Pensii.

Peste 57.000 de bilete de tratament balnear în luna martie

Potrivit acesteia, începând cu luna martie 2023 au fost puse la dispoziția beneficiarilor sistemului public de pensii un număr de 57.240 de bilete de tratament balnear asigurate prin unitățile de tratament din proprietatea CNPP (SC TBRCM SA). În plus, s-a finalizat procedura de achiziție de servicii de tratament balnear, cazare și masă cu alți operatori economici de profil.

„Prima serie pentru aceste bilete începe din data de 22.05.2023. Lista stațiunilor și prețul integral al biletelor de tratament asigurate atât prin SC TBRCM SA., cât și prin contractele încheiate cu operatorii economici de profil, sunt afișate pe Portalul CNPP la domeniul „Activități CNPP/Bilete de tratament”, au mai spus reprezentanții Casei Naționale de Pensii.

Guvernul a majorat bugetul

Amintim că aproximativ 120.000 de bilete la tratament balnear vor fi asigurate în acest an prin Casa Națională de Pensii Publice, după ce Guvernul a aprobat actul normativ privind bugetul alocat, precum şi modul de acordare, distribuire şi decontare a acestora. Suma aprobată în vederea asigurării de tratament balnear pensionarilor și persoanelor asigurate în sistemul public de pensii, persoanelor asigurate pentru accidente de muncă şi boli profesionale și beneficiarilor unor legi cu caracter reparatoriu a fost majorată față de anul 2022, de la 229.000.000 lei la 300.000.000 lei.

Astfel, în unitățile de tratament balnear aflate în proprietatea Casei Naționale de Pensii Publice va fi asigurat un număr de maximum 60.420 de bilete de tratament, repartizate pe maximum 19 serii de trimitere, cu o durată de 16 zile. La acestea se adaugă și biletele de tratament balnear contractate cu alte unități de profil, până la nivelul sumelor prevăzute cu această destinație în bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2023.