Celebra actriță indiană Seema Deo s-a stins!

Marea actriță era cunoscută pentru rolurile din cinematografia marath.

În 2020, Abhinay a vorbit despre starea sănătății mamei sale, postând pe Twitter următorul mesaj:

„Mama mea, Shrimati Seema Deo, una dintre legendele industriei cinematografice marathi, a fost diagnosticată cu Alzheimer. Acum ne rugăm toți pentru sănătatea ei și sperăm că boala nu se va agrava”.

Pe lângă aparițiile sale în multe filme hindi, Seema era cunoscută și pentru rolurile din cinematografia marathi. Ea a apărut în peste 80 de filme de-a lungul carierei sale, fiind distribuită de cei mai cunoscuți regizori indieni în producții, timp de 40 de ani. Cinematografia marathi este o industrie a filmului în limba marathi, din Maharashtra, cu sediul în Mumbai.

Este cea mai veche industrie cinematografică din India, unul dintre lideri în realizarea de filme în industria cinematografică din India. Rolurile actriței Seema Deo în marathi includ filme ca Jagachya Pathivar, Vardakshina, informează IndianExpress.

A fost căsătorită cu actorul Ramesh Deo timp de 59 de ani

Soțul său, actorul Ramesh Deo, a murit în 2022 din cauza unui atac de cord. În 2011, el a povestit că s-au întâlnit prima dată într-un tren local și a fost fermecat de parfumul de mogra al  părului ei.  Cei doi s-au căsătorit în 1963 și au fost împreună timp de 59 de ani.

Moartea sa vine după un alt deces în lumea filmului indian

Actorul indian Mohan a murit la începutul acestei luni. Cadavrul actorului a fost găsit de localnici pe o stradă din apropierea templului Thiruparkundram, din Madurai. Actorul, în vârstă de 60 de ani, a jucat în numeroase comedii, mai mult în roluri secundare. Rolul care i-a adus celebritatea fiind cel din filmul ”Apoorva Sagodharargal”, din 1989, potrivit HindustanTimes.

Potrivit informațiilor publicate de presa locală, localnicii i-au găsit cadavrul pe o șosea și au anunțat imediat poliția. Cadavrul lui Mohan a fost trimis la Spitalul Guvernamental Madurai pentru autopsie. Deocamdată, cauza morții nu a fost stabilită, iar rudele sale au evitat să facă comentarii. Potrivit unor surse, actorul în vârstă de 60 de ani se chinuia să-și găsească de lucru și se confrunta cu o criză financiară.

Mohan, născut în Mettur, în districtul Salem, încerca de mai bine de 5 ani să revină în atenția regizorilor și producătorilor din industria filmului. După ce s-a mutat din orașul natal, actorul a locuit în zone rău famate ale orașului New Delhi pentru că nu a reușit să mai facă față cheltuielilor. Se pare că ar fi ajuns chiar să cerșească pentru a putea supraviețui. Mohan era cunoscut din roluri secundare interpretate în filme de comedie. Cel mai popular rol al lui Mohan a fost în filmul din 1989, ”Apoorva Sagodharargal”. De asemenea, a jucat într-un alt film apreciat de critici, „Naan Kadavul”.