Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, s-a întâlnit, marţi, cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Adrian Zuckerman, printre temele discutate fiind pandemia cu noul tip de coronavirus, combaterea criminalităţii, parteneriatul strategic şi Programul Visa Waiver.

„Cei doi oficiali au discutat despre colaborarea dintre România şi SUA în contextul pandemiei cu noul tip de Coronavirus. În ceea ce priveşte aspectele din planul afacerilor interne, în timpul discuţiilor a fost evidenţiată cooperarea foarte bună dintre autorităţile române şi americane în domeniul securităţii, cu accent pe prevenirea şi combaterea criminalităţii, a migraţiei şi a traficului de persoane”, conform unei informări de pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne.

Totodată, a fost subliniată necesitatea intensificării relaţiilor dintre cele două state în conformitate cu direcţiile principale stabilite prin Declaraţia Comună privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI, în condiţiile în care dezvoltarea Parteneriatului Strategic cu SUA reprezintă un obiectiv prioritar al Guvernului de la Bucureşti.

„O temă importantă aflată pe agenda discuţiilor a fost includerea României în Programul Visa Waiver (VWP), ocazie cu care ministrul Ion Marcel Vela a reafirmat determinarea autorităţilor române de a continua eforturile pentru includerea ţării noastre în VWP”, conform sursei citate.

Ministrul român i-a oferit ambasadorului Statelor Unite „Placheta de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne.