Scandal imens și amenințări pe rețelele de socializare între un apropiat al lui Marcel Vela și unul al Liei Olguța Vasilescu. Cristian Vasilcoiu l-a acuzat pe Marcel Vela că și-a fi protejat un apropiat care ar fi încălcat legea în urmă cu aproape o săptămână.

Scandal și amenințări

Afaceristul Romei Dunca, un apropiat al ministrului de Interne, Marcel Vela a fost surprins pe Muntele Mic sâmbăta trecută, atunci când ar fi organizat un concurs off-road, de biciclete. Cel care îl acuză este un apropiat al Liei Olguța Vasilescu, ex ministrul Muncii.

„Protejatul ministrului de Interne Vela, afaceristul Romeo Dunca, candidatul PNL la șefia Consiliului Județean Caraș-Severin, și-a tras munte și Jandarmerie personale!

Ce-i drept, că Muntele Mic (nu vreunul mare), de pe raza comunei Turnu Ruieni. Sosit cu elicopterul pe munte, Dunca a organizat, în plină pandemie, un concurs de biciclete off-road (sâmbăta trecută), ba chiar a amenajat o pistă în acest sens, aducând și utilaje grele la fața locului. Atunci când Poliția Locală a mers pe munte pentru a verifica de ce sute de persoane încalcă starea de alertă, Jandarmeria din subordinea lui Vela i-a gonit pe reprezentanții Primăriei, spunând că MAI (adică Vela) a autorizat evenimentul. Numai că, potrivit legii, MAI (Vela) poate da eventual un aviz, autorizația trebuie să fie dată de primaria pe raza căreia are loc evenimentul. Primaria Turnu Ruieni a sesizat, în scris, autoritățile competente”, a scris Vasilcoiu pe facebook, acolo unde a postat și câteva poze.

 

De aici, a început scandalul dintre cei doi. Vasilcoiu susține că a fost amenințat de către Romeo Dunca. Afaceristul i-a cerut acestuia să șteargă pozele, ia discuția privată dintre cei doi a ajuns din nou pe facebook, postată de către Vasilcoiu.

„Protejatul lui Vela, afaceristul Romeo Dunca, știți voi, acel domn care și-a tras munte și Jandarmerie pe persoană fizică și se vrea președinte al CJ Caraș-Severin, mă amenință cu avocații să șterg postarea!
Domnule, aveți dumneavoastră bani, dar pe mine nu mă speriați cu ei!
P.S.: CSAT mai avem în țara asta, domnule Iohannis?! Sau e liber la luat munți și MAI pe persoană fizică?!”, a scris Vasilcoiu care i-a cerut chia și președintelui Klaus Iohannis să intervină în acest scandal.

Dacă Vasilcoiu este un apropiat al Liei Olguța Vasilescu, afaceristul Romeo Dunca este candidatul PNL pentru Consiliul Județean Mehedinți. Acesta este și unul dintre cei mai bogați 300 de oameni din România.