Absorbția fondurilor europene, esențială pentru dezvoltarea regiunilor din România

În declarația lui Marcel Ciolacu, prezentată de șeful Cancelariei premierului, Mihai Ghigiu, se evidențiază importanța reducerii inegalităților economice și sociale între diversele regiuni ale țării pentru o dezvoltare durabilă și echitabilă a întregii societăți românești. Un element esențial pentru atingerea acestui obiectiv îl constituie absorbția fondurilor europene.

„Proiectele finalizate sau în curs de implementare, derulate de autoritățile locale, sunt cel mai bun exemplu că se pot face lucruri de importanță majoră pentru cetățeni acolo unde există implicare și pricepere”, a transmis Marcel Ciolacu în mesajul său de la Gala de sărbătorire a 30 de ani de activitate a Asociației Orașelor din România (AOR).

În acest context, Guvernul recunoaște administrația locală drept un partener esențial al administrației publice centrale și un intermediar direct al cetățenilor. Alesul local are responsabilitatea de a implementa proiectele guvernamentale și, în același timp, de a soluționa problemele locuitorilor din comunitățile locale.

„Fie că este vorba de creșterea calității serviciilor oferite în fiecare comunitate, de noi rețele de apă şi canalizare, de școli, spitale sau dispensare moderne, de instalații de energie verde, susținerea tuturor investițiilor publice locale este prioritatea mea și a echipei mele de miniștri!

Vă garantez că solicitările venite la nivelul Guvernului din partea administrației publice locale sunt și vor fi tratate întotdeauna cu importanța cuvenită. Avem un scop comun: să ajutăm comunitățile locale să se dezvolte și să recupereze decalajele dintre regiunile țării”, a mai transmis premierul.

marcel ciolacu
Premierul Ciolacu / SURSA FOTO: Inquam Photos, Octav Ganea

Motivul pentru care a fost creată alianța PSD-PNL

Amintim că vineri, la Suceava, Marcel Ciolacu, liderul PSD, a ținut o conferință de presă în care a declarat că alianța electorală încheiată cu Partidul Național Liberal (PNL) pentru alegerile Parlamentului European are ca scop asigurarea stabilității politice în România și contracararea ascensiunii partidelor extremiste.

De asemenea, liderul PSD a subliniat că această colaborare cu PNL nu a fost stabilită cu intenția de a promova candidaturile lui Marcel Ciolacu sau Nicolae Ciucă pentru funcția de președinte al României.

Ciolacu a accentuat importanța de a explica românilor riscurile reale și a afirmat că alianța electorală a fost formată pentru a asigura stabilitatea politică. De asemenea, el este încrezător că românii vor înțelege dificultatea situației în care se află cu toții.

Marcel Ciolacu a abordat și tema legăturii cu PNL, dar și a schimbului de atacuri politice între membrii ambelor formațiuni.

Șeful Guvernului de la București a subliniat că nu este adeptul depășirii limitelor în timpul campaniei electorale. Cu toate acestea, va încuraja întotdeauna exprimarea adevărului.

El a subliniat că este crucial să fim mereu onești, să clarificăm de unde am pornit și cine a greșit. În absența acestor aspecte, nu vom reuși să avansăm. Mai multe puteți citi aici.