Motivul pentru care a fost făcută Alianța PSD-PNL

Vineri, în Suceava, Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat (PSD) a susținut o declarație de presă în care spune că alianța electorală încheiată cu Partidul Național Liberal (PNL) pentru alegerile Parlamentului European are ca scop asigurarea stabilității politice în România și împiedicarea avântului partidelor extremiste.

În plus, conducătorul PSD a subliniat că această colaborare cu PNL nu a fost constituită în scopul promovării candidaturilor lui Marcel Ciolacu sau Nicolae Ciucă pentru funcția de președinte al României.

Ciolacu a subliniat importanța de a explica românilor riscul real și a spus că alianța electorală a fost făcută pentru a asigura stabilitatea politică. De asemenea, el are încredere că românii vor înțelege dificultatea situației în care se află cu toții.

„Ne trebuie stabilitate politică. Nu putem construi fără stabilitate politică. (…) În acest moment avem o coaliţie de guvernare. Am făcut o alianţă electorală în ceea ce priveşte Europa, împotriva partidelor populiste şi extremiste care vin şi mint românii, care vin şi nu prezintă nicio alternativă. Gândiţi-vă că România nu ar fi, de mâine, în UE! Noi trebuie să explicăm aceste lucruri românilor, să înţeleagă adevăratul pericol. Nu am făcut această alianţă electorală să ajungă Marcel Ciolacu preşedinte. Cu atât puţin nu am făcut-o ca să ajungă Nicolae Ciucă. Am făcut această alianţă electorală pentru stabilitate politică. Sunt convins că românii vor înţelege momentul dificil prin care trecem cu toţii”, a spus Ciolacu.

marcel ciolacu
SURSA FOTO: Inquam Photos, Octav Ganea

Marcel Ciolacu nu încurajează depăşirea liniei roşii

Marcel Ciolacu a vorbit și despre legătura cu PNL, dar și despre schimbul de atacuri politice dintre membrii ambelor formațiuni.

Șeful Guvernului de la București spune că nu susține depășirea limitelor în timpul campaniei electorale. Totuși, va încuraja întotdeauna exprimarea adevărului.

El arată că este important să spunem întotdeauna adevărul, să clarificăm de unde am pornit și cine a greșit. În caz contrat, nu vom progresa niciodată.

„Avem un aliat şi avem o alianţă în ceea ce priveşte guvernarea, împreună cu PNL. Nu am să încurajez niciodată depăşirea liniei roşii în ceea ce priveşte să ne aducem jigniri, dar ce am să încurajez întotdeauna este să spunem adevărul. Adevărul trebuie spus întotdeauna. Trebuie să spunem clar de unde am plecat, trebuie să spunem clar cine a greşit, fiindcă, dacă vom continua după 30 de ani să pitim adevărul sub preş, nu vom înainta niciodată”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.

El a fost prezent, vineri, la evenimentul de lansare a candidaților PSD pentru Consiliul Județean Suceava și primăriile din județ.

Marcel Ciolacu
SURSA FOTO: Inquam Photos / Cornel Putan

Alianța PSD-PNL ar obține 31,6% din voturi la europarlamentare

Conform unui sondaj realizat de AtlasIntel, la cererea Digi24, alianța PSD-PNL ar obține 31,6% din voturile exprimate la alegerile europarlamentare din iunie.

Pe locul al doilea s-ar situa Dreapta Unită, cu 24,6%, iar pe locul al treilea ar fi AUR, cu o intenție de vot de 19.9%.

Pe pozițiile următoare se află următoarele partide și formațiuni politice:

  • SOS România, partidul fondat de senatoarea Diana Sosoaca, cu o intenție de vot de 8%
  • UDMR, cu 4,9%
  • REPER, formațiunea fondată de Dacian Cioloș, cu 3,3%
  • PRO România, partidul lui Victor Ponta, cu 3%
  • și PUSL, deținut de Dan Voiculescu, avându-l pe Cristian Popescu Piedone ca președinte executiv, cu 2,4%