„Legal, responsabilii cu organizarea alegerilor sunt cei de la Guvernul României. Eu am transmis o scrisoare premierului Orban – şi domnul Robert Cazanciuc, preşedintele Senatului, a semnat cu mine scrisoarea – ca prim-ministrul să vină în faţa plenului reunit al Parlamentului şi să spună foarte clar dacă au scăpat situaţia de sub control şi vedem că s-au luat noi măsuri de restricţii.

Astea sunt atribuţiile constituţionale. Când vrei să guvernezi, să fii prim-ministru, ai şi beneficii de a sta în izolare la Vila Lac cu piscină, dar ai şi responsabilităţi. Responsabilitatea domnului Orban este clară: să vină să spună nu numai clasei politice, ci şi românilor dacă pot fi organizate alegeri, dacă pot fi deschise şcolile şi să dea lămuriri şi asigurări că românii vor merge în siguranţă, în ceea ce priveşte sănătatea lor, în ziua alegerilor. Este atributul Guvernului să organizeze alegeri, nu este atributul clasei politice”, a transmis Marcel Ciolacu la TVR1.

Situația generată de pandemie

„Situaţia a scăpat de sub control, românii nu mai au încredere în acest Guvern, acest Guvern este lipsit total de credibilitate şi din punctul nostru de vedere acest Guvern trebuie să plece”, a spus Ciolacu.

De asemenea, Marcel Ciolacu a susţinut că nu are datele necesare pentru a lua o decizie în legătură cu alegerile.

„Am primit astăzi prima informare de la ministrul de Interne – strict secretă, deci nu pot să vorbesc de ea”, a spus liderul PSD.

Șeful interimar al PSD a subliniat că a făcut trei solicitări către Executiv cu privire la stenogramele din şedinţa de guvern când au fost adoptate 25 de OUG şi au fost numiţi prefecţi.

„Mâine dimineaţă voi face plângere la contencios şi voi obţine chiar dacă nu doresc aceste informări şi atunci vor fi şi publice”, a adăugat Ciolacu el.

Acesta a mai afirmat că noile măsuri propuse de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă trebuie lămurite, explicate şi respectate.