După ce a anunțat duminică faptul că PSD va depune mai mult ca sigur o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban în luna august, indiferent ce se va mai întâmpla până atunci, Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, continuă se ceară plecarea liberalilor de la guvernare.

Ciolacu a publicat luni pe Facebook mai multe motive pentru care spune el că guvernarea liberală a pierdut încrederea oamenilor.

Guvernul a eșuat să atragă cetățenii de partea sa

”Guvernul Orban trebuie să plece pentru că a eșuat să atragă cetățenii de partea sa în lupta cu pandemia. Frica, amenzile și amenințările nu vor putea înlocui niciodată măsurile corecte și comunicarea transparentă și credibilă.

Oamenii nu mai dau doi bani pe ce zic Orban și miniștrii lui de carton. Au și motive:
– Măștile gratuite pentru persoane vulnerabile – #ZERO.
– Marea testare națională care trebuia să înceapă la 1 iunie – #ZERO (doar Gabi Firea trebuia blocată ca nu cumva bucureștenii să știe exact care este situația în orașul lor…).
– Măștile produse intern de ROMARM – #ZERO (doar Orban este fericitul singur deținător al unei măști prototip).
– 400 de ventilatoare care trebuiau să ajungă ”în două săptămâni” – #ZERO (dar acum urlă peste tot că nu mai sunt paturi la ATI).

”Continuă să se facă de râs”

– Cetățeni testați cu cele 2 milioane de kituri de testare anunțate de Orban că au fost luate de UNIFARM – #ZERO (probabil nu s-au înțeles la șpagă…).
– Laptopuri și tablete pentru copii și profesori – #ZERO (dar continuă să se facă de râs cu școala online, când o treime dintre copii nu au acces la internet…).

Și vă mai mirați că nu vă mai crede nimeni??!”, a arată Marcel Ciolacu.

În context, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat un nou număr foarte mare de noi infectări pentru ziua de luni, 1.104, situație cu atât mai îngrijorătoare cu cât se cunoaște faptul că numărul testelor realizate în weekend este de obicei mai mic.