Marcel Ciolacu dă asigurări că Rusia nu va ataca România

Premierul României, Marcel Ciolacu, dă asigurări că Rusia nu va ataca niciodată România, acest lucru datorându-se în special apartenenței sale la NATO.

Un război armat, completat și de un război hibrid și al declarațiilor nu ar fi posibil din partea Rusiei, nu pentru că nu ar dori acest lucru, ci pentru că nu își permite. România este stat membru NATO și UE.

Totuși, el se bucură că președintele Rusiei, Vladimir Putin, observă dezvoltarea României. În prezent, 3.000 de muncitori lucrează la autostrada Moldovei, din care aproape jumătate va fi dată în circulație anul acesta. Investițiile în infrastructură, inclusiv în Portul Constanța și importurile dunărene, sunt mult mai ample decât își imaginează liderul rus.

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu (SURSA FOTO: Facebook, Marcel Ciolacu)

România este o țară sigură, în contextul războiului din Ucraina și al războiului hibrid, ținând cont și de alegerile prezidențiale din Republica Moldova.

„Rusia nu va ataca niciodată România, iar acest lucru se datorează în special apartenenței la NATO. Un război armat, completat și de un război hibrid și război al declarațiilor.

Rusia nu va ataca niciodată România. Nu că nu și-ar dori, dar nu-și permite.

România este membră NATO, am aderat și se vede acest efect. Mai mulți suntem membri ai Uniunii Europene, deci fac parte dintr-o intimidare.

Dar pe mine mă bucură faptul că dictatorul Putin observă că România se dezvoltă și nu numai. Mă mir că a observat numai faptul că 3.000 de muncitori muncesc la autostrada Moldovei și aproape jumătate din ea o să dăm în circulație anul acesta. În continuare o să investim și în portul Constanța și importurile dunărene”, a zis șeful Executivului,

Rusia își folosește tot arsenalul împotriva Republicii Moldova

Potrivit spuselor sale, Rusia își folosește tot arsenalul împotriva Republicii Moldova și a președintelui său, Maia Sandu. El a reafirmat că singura garanție pentru un drum european al Republicii Moldova este Maia Sandu.

El și-a exprimat convingerea că cetățenii din Republica Moldova vor vota pentru drumul european și nu pentru a se întoarce în trecut.

Maia Sandu
Maia Sandu (SURSA FOTO: Facebook, Maia Sandu)

„Deci investițiile în infrastructură sunt mult mai de amploare decât își închipuie dictatorul Putin. România este o țară cât se poate de sigură. Există un război armat în Ucraina și un război hibrid, ținând cont că se apropie și alegerile pentru funcția de președinte în Republica Moldova.

Război hibrid, repet, amplificat și de dezinformare, de fake news. Tot arsenalul din dotare îl folosește Federația Rusă împotriva Republicii Moldova și împotriva președintei.

Nu-i prima oară când o spun și am s-o spun mereu. Singura garanție pentru un drum european a Republicii Moldova este președinta Maia Sandu. Și atunci intervine și un război politic teritorial.

Dar eu sunt ferm convins că cetățenii din Republica Moldova vor vota pentru drumul european și nu pentru a se întoarce în trecut.”, a spus, miercuri, premierul României în cadrul unui interviu acordat pentru Euronews România.