Locul lui Piedone este la Sectorul 5

Miercuri, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a subliniat că Cristian Popescu Piedone ar trebui să rămână în competiția electorală doar pentru funcția de primar la Sectorul 5.

De asemenea, el a mai spus că nu va discuta cu acesta despre o eventuală retragere.

El a explicat că s-a discutat despre prioritățile bucureștenilor și mai puțin despre interesele personale. Prim-ministrul consideră că în această echipă există loc pentru Cristian Popescu Piedone pentru a contribui la construirea unei perspective pentru București.

”Nu am cerut acest lucru (negocieri cu Cristian Popescu Piedone – n.r.) şi nici nu îmi permit să o fac. Eu am transmis un mesaj, împreună cu doamna Gabriela Firea şi împreună cu toţi colegii mei, primari de sector sau candidaţi pentru primăriile de sector, să vedem ce este mai important pentru bucureşteni şi mai puţin important pentru noi, ca oameni politici sau persoane fizice. Şi cred că în această echipă este locul şi domnului Cristian Popescu Piedone pentru a construi ceva pentru Bucureşti”, a declarat Ciolacu.

”Locul domnului Cristian Popescu Piedone în această echipă nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5”, a mai spus Marcel Ciolacu.

marcel ciolacu
SURSA FOTO: Dreamstime

Siguranță pentru PSD după candidatura Gabrielei Firea

Miercuri, Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele PSD, a exprimat că decizia PSD de a susține candidatura Gabrielei Firea oferă un sentiment de siguranță, deoarece îi asigură că majoritatea votanților de stânga își îndreaptă preferințele către candidatul lor.

Ministrul se așteaptă la o competiție strânsă. De asemenea, el consideră firesc să existe cu toți cei cu care pot comunica în această perioadă.

”PSD vrea să câştige alegerile şi la Bucureşti, vrea să câştige majoritatea consiliilor judeţene din ţară. PSD va avea mult mai multe consilii judeţene decât a avut după alegerile locale din 2020. În 2020, urmare a alegerilor, noi am avut 20 de consilii judeţene, eu vă spun că vom avea cu vreo 20% mai mult”, a spus Grindeanu.

Sorin Grindeanu a subliniat că există un electorat de stânga în București, care pare să fie atras:

  • atât de Gabriela Firea
  • cât și de Cristian Popescu Piedone

”Soluţia pe care noi am adoptat-o, aceea de a candida doamna Firea, ne dă o anumită siguranţă că votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru, Gabriela Firea, să fiu foarte bine înţeles. Dar anticipăm o bătălie extrem de strânsă între aceşti contracandidaţi şi atunci va conta fiecare procent. E normal să avem un dialog cu toţi cu care putem avea un dialog”, a arătat ministrul Transporturilor.

Sorin Grindeanu
SURSA FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Când a fost întrebat dacă a existat o discuție cu primarul Cristian Popescu Piedone, Grindeanu a răspuns:

”Dacă preşedintele partidului a făcut acest apel, cine sunt eu să-l contrazic?”.

Sorin Grindeanu a menționat că președintele partidului a făcut un apel în acest sens și că va fi de văzut în zilele următoare.

El a explicat că a prezentat argumentele care au stat la baza acestui apel public al liderului partidului, discutând despre existența unui electorat de stânga, despre cei doi candidați care își atrag voturile în principal din acest segment și despre maximizarea șanselor partidului.

Gabriela Firea îl contrazice pe Nicușor Dan

Gabriela Firea a negat acuzațiile lui Nicușor Dan cu privire la „rechinii imobiliari”, caracterizându-le ca fiind o temă nocivă în campanie. De asemenea, campania, spune Firea, este manipulată prin minciună.

”Un subiect care e mult accentuat şi care cred că a fost speculat negativ de adversarii politici – s-a spus şi despre mine, şi despre Robert, şi despre Daniel – ei au făcut lucruri în Capitală, dar s-au dat de partea rechinilor imobiliari. Aş vrea, cu toată responsabilitatea, cu toată tăria şi cu toate argumentele, să demontez această temă toxică de campanie şi oricine doreşte să vină să-mi spună că nu e adevărat ce spun, să vină cu argumente, nu cu lozinci”, a spus Firea la lansarea candidaturii lui Daniel Băluţă pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 4.