Marcel Ciolacu vrea alegeri anticipate! Exclude vehement o guvernare alături de PNL

În cadrul emisiunii lui Victor Ciutacu, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, a declarat că nu este interesat de cine o să ajungă la șefia PNL și că exclude ca partidul pe care îl conduce să facă guvern cu liberalii.

„Nici nu mă interesează cine o să fie şef la PNL. M-ar fi interesat, totuşi, ca România să arate altfel şi altele să fie priorităţile, măcar ale Guvernului României sau ale preşedintelui Camerei Deputaţilor. Este exclus ca PSD-ul să facă guvern cu Partidul Naţional Liberal. Domnul Orban a zis că partidul care câştigă alegerile trebuie să propună primul ministru. Pe urmă s-a răzgândit, cel care pierde alegerile trebuie să-şi dea demisia. Şi-a dat demisia de la Guvern, de parcă Guvernul conta, nu partidul.”, spune acesta.

Au transformat Guvernul în pușculiță politică

Marcel Ciolacu a mai spus că nu îl interesează nici ce se întâmplă în coaliție, subliniind că Guvernul României a fost transformat în guvern de coaliția și apoi în pușculiță politică.

”Eu vă reamintesc că este un domn la Cotroceni, domnul Iohannis, care şi-a dorit guvernul său. Să gestioneze guvernul său. Nu mă interesează nici se întâmplă în coaliţie – au transformat Guvernul României în guvern de coaliţie, acuma l-au transformat în puşculiţă politică pentru alegeri interne, ba că-s la USR, ba că-s la PNL.

Dacă dumneavoastră credeţi că eu, Marcel Ciolacu, o să le cer colegilor mei să intrăm într-o asemenea aventură cu astfel de oameni, vă înşelaţi amarnic.

Este exclus ca Partidul Social Democrat să susţină vreun guvern minoritar PNL, ca să se înţeleagă foarte clar, sau să intre la guvernare cu Partidul Naţional Liberal. Sub nicio formă. Există şi alte instrumente democratice”, a spus Marcel Ciolacu la România TV.

Sursă foto: INQUAM Photos, Sabin Cirstoveanu