Nu mai este mult până la alegerile interne din Partidul Naţional Liberal, iar unul dintre candidaţii la preşedinţia partidului, premierul Florin Cîţu, încearcă să-şi atragă primarii de partea sa.

Florin Cîţu promite bani primarilor şi spune că decizia finală aparţine Guvernului

Bugetul Programului Naţional de Dezvoltare Locală, care reprezintă principala sursă de finanţare pentru primăriile din România, a fost epuizat încă de la finele lunii iunie.

Proiectele care erau deja în curs de execuţie au rămas în aer, însă premierul Florin Cîţu le promite primarilor că vor primi bani în plus la rectificarea bugetară.

Prim-ministrul mai spune că modul în care sumele vor fi împărţite la rectificarea bugetară vor fi stabilite la Guvern, însă partenerii săi de guvernare îi atrag atenţia: “Discuţia trebuie purtată în Coaliţie”.

“Alocările de la buget nu se fac pe criterii politice. Se vor face în funcție de buget, acolo unde avem primari care știu să folosească banii. Vom prezenta în Coaliție rectificarea bugetară, dar decizia și modul în care se alocă banii se face la Guvern”, este poziţia prezentată de Florin Cîţu.

Lucrările importante bat pasul pe loc, strigă primarii revoltaţi

“Se va discuta bineînţeles rectificarea bugetară în coaliţie, cum e şi normal să se întâmple lucrul acesta”, spune Dan Barna, vicepremier şi copreşedinte al USR PLUS. Totuşi, din spusele partenerilor de guvernare, se lasă de înţeles că liderii din coaliţie nu vor lua doar act de ce se stabileşte la nivelul Executivului, potrivit stirileprotv.ro.

De cealaltă parte, primarii afectaţi de lipsa fondurilor se plâng că lucrările importante bat pasul pe loc.

Este şi cazul Primăriei din Cămpulung Muscel, unde primar este acum fosta vedetă PRO TV Elena Lasconi. “Avem două proiecte blocate pe PNDL, unul la staţia de epurare şi unul la staţia de aducţiune şi asta e o foarte mare problemă pentru noi. Avem o grămadă de bani de primit pe ambele”, spune aceasta.

Pentru mai mult de jumătate din primăriile din România, cheltuielile sunt mai mari decât incasările, lucru recunoscut chiar de premierul Florin Cîţu, astfel că banii ce urmează să vină de la Guvern reprezintă o adevărată mană cerească.

Sursă foto: Facebook