Luni, 12 iulie, premierul Florin Cîţu a fost prezent la Adunarea Generală a Asociaţiei Municipiilor din România. Cu această ocazie, el a oferit detalii şi despre proiectele aflate în derulare la nivelul primăriilor din întreaga ţară.

Prim-ministrul subliniază că nu există niciun risc ca edilii să rămână fără finanţare pentru proiectele aflate deja în derulare.

„Niciun pericol. Suntem aici să dezvoltăm România, nu anumite localităţi”, le-a spus Florin Cîţu jurnaliştilor, înainte de a intra la întâlnirea de luni.

„Am ascultat doleanţele primarilor, dar am avut şi eu câteva doleanţe”

Premierul Cîţu a subliniat totuşi că are şi el câteva cereri de adresat primarilor, referitor la reforma din administraţia locală. Trebuie îmbunătăţile lucrurile atunci când vine vorba despre cheltuieli, fie că este vorba despre cheltuieli de personal sau alte tipuri, spune acesta. Şeful Guvernului a reamintit, pe de altă parte, că susţine alocările din impozitul pe venitul global către autorităţile locale.

„Împreună cu toţi primarii dezvoltăm România şi vreau să aud de la domniile lor care sunt proiectele. La precedenta întâlnire am ascultat doleanţele primarilor, dar am avut şi eu câteva doleanţe, în special în ce priveşte reforma în administraţia locală.

Urma să ne uităm la cheltuielile de personal, la alte cheltuieli, să vedem cum putem să îmbunătăţim lucrurile, dar bineînţeles, ei ştiu foarte bine, i-am susţinut anul trecut când a fost vorba de acele alocări din impozitul pe venitul global, de 64%. În continuare îi voi susţine şi vom discuta exact cum putem să împărţim aceşti bani. O să fie o discuţie aplicată”, a mai declarat, luni, Florin Cîţu.

„Am nevoie de toată lumea, de toţi primarii şi de toţi preşedinţii de consilii judeţene, pentru a dezvolta România”

În plus, premierul a mai arătat că este extrem de importantă şi implicarea primarilor în atragerea de fonduri europene, inclusiv cele ce vor fi incluse în PNRR (Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă).

„Această guvernare este diferită. De aceea sunt astăzi aici, să vă asigur că eu am nevoie de toată lumea, de toţi primarii şi de toţi preşedinţii de consilii judeţene, pentru a dezvolta România.

Cele 76,2 miliarde de euro din fonduri europene şi PNRR trebuie implementate de toată lumea, de toţi primarii, de toţi preşedinţii de consilii judeţene. Avem nevoie de toate resursele pentru a atrage aceşti bani”, a spus Florin Cîţu.

Sursă foto: Facebook, Guvernul României