Marcel Ciolacu, despre o posibilă alianță cu PNL și refacerea USL: Mă vedeţi pe mine să stau cu Cîţu la masă? Nu merge!

Marcel Ciolacu a fost întrebat cum se va poziţiona PSD, în cazul în care preşedintele Iohannis va propune refacerea USL.

„Nu merge! Cum mă vedeţi pe mine să stau cu Cîţu la masă? Au luat o hotărâre, PNL, că nu se aliază cu PSD. Păi, te-a întrebat cineva? Ţi-am zis eu că mă aliez cu tine? Ce alianţă, domnule? La alegeri!”, a răspuns liderul PSD la RTV.

De asemenea, Marcel Ciolacu a subliniat că partidul pe care-l conduce nu va vota un guvern minoritar PNL.

„Este exclus să votăm un guvern minoritar PNL, indiferent de cine e trecut. Domnul Iohannis a dus ţara în această situaţie politică, dorindu-şi guvernul său, din aceşti pierzători de alegeri şi să-şi asume prerogativele constituţionale. Nu mai poate ieşi din acest impas decât cu alegeri anticipate (…) Veţi vedea că toată această ceartă între Barna, Cîţu, o să vedeţi peste 2-3 săptămâni ce se pupă, după ce trec congresele. Categoric, se vor împăca. Cum să plece, domnule, de la ciolan, de acolo? Aţi văzut câine plecând de la măcelărie? O să spună că sunt responsabili, că e pandemia acută”, a completat Ciolacu.

Referitor la posibilitatea suspendării preşedintelui Klaus Iohannis, liderul social-democrat a arătat că PSD nu susţine, în momentul de față, un astfel de demers, ţinând cont de contextul politic şi realităţile din România.

Marcel Ciolacu îi dă replica și lui Liviu Dragnea

Amintim că Marcel Ciolacu a vorbit miercuri, 22 septembrie, despre acuzaţiile lansate de către Liviu Dragnea.

„Aş dori să-i urez multă sănătate şi toate aprecierile pentru lucrurile bune pe care le-a făcut pentru PSD. Nu este este primul lider al PSD sau al altor partide, care din postura de fost preşedinte şi-a lansat un alt partid. Nu pot să-i urez succes că înţeleg că din acest moment suntem adversari politici”, a declarat Marcel Ciolacu la România TV.

De asemenea, Ciolacu a subliniat că el nu-şi va face vreodată partid politic și nu iese la pensie din funcţia de preşedinte al PSD/

„Nu ies la pensie din funcţia de preşedinte al PSD”, a completat Ciolacu, punctând că s-a săturat de „toate atacurile şi jumătăţile de măsură şi de adevăruri spuse de Liviu Dragnea”.

Mai apoi, acesta a abordat acuzațiile lui Dragnea, care susține că PSD este infiltrat.

„Ceva infiltraţii am făcut, dar la coloană. Nu vreau să intru în aceste scuze”, a spus Marcel Ciolacu, susținând că nu a luat niciodată decizii politice cu ajutorul serviciilor.

Sursă foto: Capital