Marcel Ciolacu, președintele PSD, a făcut declarații cu privire la măsurile luate în urma cazului de la Onești. Ciolacu spune că aceste măsuri trebuiau luate imediat, încă de luni. Astfel, președintele PSD a declarat miercuri că este de acord cu măsurile luate de ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, dar acestea ar fi trebuit luate încă de luni.

“Sunt de acord cu domnul ministru, totuşi, de luni până miercuri e o perioadă cam lungă de timp, ar fi trebuit aceste măsuri luate imediat. Noi vorbim de un minister operativ, unde informaţiile pot fi solicitate de la o oră la alta. Nu sunt adeptul că, în acest moment sau într-un astfel de caz, imediat trebuie cerută demisia ministrului.

Trebuie să găsim soluţiile cele mai bune de a funcţiona, dar nici nu pot să fiu de acord… am văzut şi eu declaraţia prim-ministrului, care a zis că poliţiştii când au ieşit în stradă nu au zis nimic de Oneşti. Astfel de abordare nu mai poate fi una profesionistă şi trebuia să ni se spună exact ce reformă trebuie făcută în Ministerul de Interne. Eu asta mă aşteptam de la premier când a venit în Parlament cu bugetul, că bugetul reflectă nişte cifre, dar în spatele unor cifre există o viziune, mă aşteptam să vină să explice reforma de la fiecare minister, investiţiile de la fiecare minister”, a spus Marcel Ciolacu la Digi24.

Ciolacu: e regretabil ce s-a întâmplat la Oneşti

Președintele PSD, Marcel Ciolacu a afirmat că “e regretabil ce s-a întâmplat la Oneşti“.

“Luăm măsuri numai după ce se pierd vieţi omeneşti, nu mai avem prevenţie şi se vede că ne-au găsit iarăşi total descoperiţi în această zonă, de ostateci şi aşa mai departe. (…) Măsura luată de ministrul de Interne se impunea deja de luni seară, presa sesizase faptul că intervenţia a fost una ratată total”, a susţinut Ciolacu.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunţat, miercuri, înlocuirea din funcţie a inspectorului-şef al IPJ Bacău şi a adjunctului acestuia, precum şi a şefului Poliţiei Oneşti şi a adjunctului său, în urma dublei crime comise în acest oraş.