Schimb foarte dur de replici între Marcel Ciolacu și Florin Cîțu, în Parlament, în cadrul dezbaterilor de marți.

Marcel Ciolacu nu a mai suportat acuzele lansate de Premierul Florin Cîțu și a replicat în termeni mai puțin politicoși.

Schimb foarte dur de replici: ”După ce că ești prost, mai pui și frână”

Schimb de replici la dezbaterea bugetului asigurărilor sociale de stat, între premierul Florin Cîțu și președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Deranjat de acuzațiile premierului că ”PSD fură”, Marcel Ciolacu i-a transmis acestuia că ”are aceeași placă” și că nu e civilizat să faci ”hoț” pe cineva.

”Domnule Prim-ministru, ați venit ca și ieri, cu aceeași placă, care când nu ai argumente atunci vii și jignești și încerci prin țipete să acoperi acest buget al austerității.

Tatăl meu, Dumnezeu să-l ierte, un oltean serios, când întâlnea personaje ca dumneavoastră avea o vorbă: Domnule, după ce că ești prost, mai pui și frână. E civilizație când faci hoț pe cineva?

Nu ați vrea dumneavoastră să vorbiți cu președintele organizației PNL de la Iași să ne facă și nouă rost de niște tablă și cherestrea? Fost ministru în Guvernul Orban.

Nu ați vrea să vorbiți cu domnul Orban să vorbească cu președintele organizației PNL Piatra Neamț care a inventat o infracțiune nouă, de a vinde posturi cu sute de mii de euro în Guvernul Cîțu?

Nu mai bine procedați ca domnul Barna. Când se termină oamenii noi, după ce ai făcut 5-6 numiri în Guvern, să apelezi să îi împrumuți de la PSD fără bani?”, i-a transmis Marcel Ciolacu, premierului Cîțu, potrivit digi24.ro.

”Acest buget forțează reforma”

Anterior, premierul a declarat de la tribuna Parlamentului că ”adevăratul motiv al supărării PSD” este că au fost ”tăiați” de la buget și ”nu mai pot să fure”.

Plenul reunit al Parlamentului a adoptat, marţi, proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2021.

S-au înregistrat 234 de voturi “pentru” şi 170 de voturi “împotrivă”.

Proiectul de buget a trecut în forma prezentată de Guvern. Nu au fost adoptate amendamente.

”Cam toți politicienii au vorbit de reformă, dar toți au fugit de ea. Acest buget forțează reforma. Faptul că bugetul a trecut fără niciun amendament demonstrează că suntem o coaliție stabilă, gata să guverneze pentru patru ani.”, a declarat Premierul Florin Cîțu după vot.