Așadar, propunerea de premier din partea social-democraților, Alexandru Rafila, este de părere că „se văd consecințele demisiei lui Ludovic Orban și se văd mai ales economic”.

„În mod evident, aceste dispute trebuie să se termine. Nu pot să nu remarc că 25% dintre voturile alegătorilor reprezintă incredibil de mult. Adică, totuși, ocuparea principalelor poziții în stat, mi se pare exagerată pentru că, în mod evident, unul din patru alegători, dintre cei care s-au prezentat la vot, au dat votul PNL, iar această împăunare permanentă mi se pare exagerată.”, spune reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Soluțiile economice au fost dubioase

Alexandru Rafila a mai precizat că soluțiile economice ale Guvernului Orban au fost destul de dubioase, motiv pentru care România se află pe locul 14 la nivel global în ceea ce privește susținerea acordată de Guvern pentru sectorul economic.

”Asta mai ales în condițiile în care și soluțiile economice ale precedentului Guvern, care a fost monocolor, a fost doar liberal, au fost destul de dubioase, motiv pentru care ne aflăm pe un rușinos loc 114 la nivel global în ceea ce privește susținerea acordată de Guvern sectorului economic, pe perioada pandemiei.

Am împrumutat foarte mult și am avut programe de shopping, așa le spun eu, și mai puțin programe de susținere a mediului economic, lucru reflectat în pierderea locurilor de muncă”, a declarat Alexandru Rafila, în direct la B1 TV.

Sursa foto: Inquam Photos, Sabin Cirstoveanu