Propunerea PSD pentru poziția de Prim-ministru, profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS,  îl acuză pe Nelu Tătaru că nu a întărit sistemul de sănătate în timpul pandemiei de COVID-19.

De asemenea, Rafila susține că România ”a ajuns la un platou şi numărul testărilor, în loc să crească, a început să scadă”.

”Tătaru nu a înțeles un lucru de bază”

”În ultimele două luni, Guvernul liberal a pierdut controlul în ce privește pandemia. Sistemul de îngrijire a pacienților, secțiile ATI, spitalele COVID, sunt suprasolicitate. Colegi de-ai mei din țară au arătat că evoluția cazurilor nu e favorabilă.

Am ajuns la platou și numărul testărilor, în loc să crească, a început să scadă. Și lucrul ăsta a dus la scăderea numărului de cazuri raportate”, a declarat dr. Alexandru Rafila.

”Eu cu Tătaru am interacționat puțin în ultimele 6 luni. El nu a înțeles un lucru de bază: ca să poți să controlezi lucrurile, trebuie să întărești sistemul de sănătate publică, ca să întrerupi transmiterea. Și lucrul ăsta, din păcate, nu s-a întâmplat în România.

Comisia tehnică nu s-a întrunit de 3 luni de zile. Ministrul nu trebuie să meargă în vizite de lucru, ci să pună în funcțiune un mecanism care să ducă la rezolvarea acestor probleme”, afirmat Alexandru Rafila la Digi 24 Tv, conform romaniatv.net.

A confirmat că este pozitiv la testul Covid-19

Profesorul Alexandru Rafila, propunerea PSD pentru preluarea poziției de Prim-ministru, a declarat joi seară că este confirmat pozitiv în ceea ce privește infectarea cu noul coronavirus.

Rafila intrase în izolare după ce soția sa a fost confirmată pozitiv privind infectarea cu COVID-19. Reprezentantul României la OMS făcuse un test rapid, care a ieșit negativ.

În plus, Alexandru Rafila s-a testat cu test PCR al cărui rezultat a venit ulterior ca fiind pozitiv.

”Mă simt bine, sunt în izolare la domiciliu. S-a confirmat infecţia şi în cazul meu. S-a confirmat a doua zi după ce am intrat în izolare. Cât se vede, sunt ok.”, a explicat Rafila.

Sursă foto: Inquam Photos / Alex Nicodim.