Marcel Ciolacu, a afirmat, luni seară, la Antena 3, că Guvernul ar fi trebuit să ia măsuri pentru a preveni inundaţiile din ultimele zile, însă, atunci când se întâmplă ”o catastrofă” este trimis Raed Arafat să gestioneze situaţia.

”Au fost trei provocări majore – pandemia, vaccinarea, acum au apărut inundaţiile.  Ei confundă Guvernul României cu Guvernul coaliţiei. Ăla e Guvernul României. Acum confundă funcţia de prim-ministru al României cu candidatul Cîţu de la PNL, de parcă interesează pe cineva”, a declarat, luni seară, Marcel Ciolacu, la Antena 3.

Ciolacu acuză Guvernul că nu a intervenit la timp pentru a preveni inundaţiile produse în ultimele zile.

”Noi acţionăm pompieristic, numai când se întâmpă o catastrofă, numai atunci intervenim. O să vă spun un lucru care nu-mi aduce voturi: s-au pitit toţi în spatele lui Raed Arafat. Raed Arafat intervine când nu mai există altă soluţie. Prevenţia o face Guvernul şi cu specialiştii”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu l-a ironizat pe Florin Cîțu

Marcel Ciolacu l-a ironizat pe premierul Cîțu, după ce, la videoconferința cu prefecții, a greșit județul în care se află localitatea Biliești. Cîțu a spus că aceasta se află în Suceava, în loc de Vrancea.

„Opriți inundațiile! Căci nu știu unde mă aflu!”, a comentat Ciolacu pe pagina sa de socializare.

„«Opriți inundațiile! Căci nu știu unde mă aflu!» – poate fi cel mai de succes slogan al premierului Florin Cîțu! În loc să iasă pe teren, să coordoneze intervenția autorităților județene de salvare a oamenilor din calea apelor, prim-ministrul a participat astăzi… la o lecție de geografie. Primită de la subordonații săi! Cîțu a mutat localitarea vrânceană Biliești… printre dealurile sucevene cu oi ale liberalului Gheorghe Flutur!”, scrieCiolacu pe Facebook.

Liderul PSD susține că, în videoconferința cu prefecții din țară, premierul a citit foile „ca un contabil începător, fără măcar să aibă minima curiozitate – de la nivelul funcției pe care #NEALES o ocupă – unde sunt zonele afectate. Cartea de geografie n-a omorât pe nimeni, domnule Cîțu. Și notați! Localitatea Biliești este în județul Vrancea și a fost puternic afectată, peste 50 de gospodării fiind distruse de ape. Localitatea Biliești este condusă chiar de un primar liberal, domnule candidat liberal Cîțu”.

Lui Ciolacu îi este clar de ce premierul „nu s-a deranjat din mini-vacanța de Rusalii să iasă să ajute sinistrații. S-ar fi pierdut pe drum, printre șuvoaie! Sub greutatea funcției, nici cu degetul nu își găsește drumul pe harta României!”.

„P.S. În loc să-i ascundă greșelile, Biroul de Presă al Guvernului mai bine i-ar cumpăra premierului o hartă! Declarațiile inepte ale prim-ministrului au fost modificate în transcriptul videoconferinței cu prefecții. Dar asta nu schimbă realitatea!”, mai scrie Ciolacu.

Sursa foto: Capital