Marcel Ciolacu, atac subtil la adresa liberalilor: Să le traduci exact ca să nu ne mai auzim vorbe

Aflat la Congresul UDMR, liderul social-democrat a declarat că PSD a fost mereu un partener al minorităților. Marcel Ciolacu a subliniat că mereu a avut un dialog corect cu minoritățile, în special cu minoritatea maghiară.

„Am fost întotdeauna un partener al minorităţilor. PSD, dar şi eu, întotdeauna am avut cu toate minorităţile un dialog corect. În primul rând, cu minoritatea maghiară. Avem valori comune care ţin de credinţa în Dumnezeu, de familie şi identitate. Şi asta ne uneşte mai mult decât orice doctrină şi discurs politic”, a explicat liderul PSD.

Marcel Ciolacu a mai spus că a admirat modul în care UDMR îşi selectează resursa umană şi strategia politică pentru a dezvolta noile generaţii politice. Liderul social-democrat a declarat că nu a venit la Congresul UDMR pentru a vorbi despre trecut, ci despre prezent și viitor.

„Dincolo de asta, nu am venit aici să vorbim despre trecut. Există această tentaţie de a vorbi despre trecut. Nu este nimic mai urât decât a folosi trecutul pentru a câştiga nişte voturi. Trecutul e închis. Sunt aici să vorbim despre prezent şi despre viitor, să vorbim despre unde vrem să ducem această ţară pentru 5 ani sau 10 ani, ce planuri avem, ce proiecte de ţară avem împreună”, a transmis preşedintele PSD.

”Fuga de răspundere înseamnă mai multă sărăcie”

Marcel Ciolacu și-a continuat discursul precizând că o ţară se construieşte de jos în sus, de la micile comunităţi şi de la familie. Acesta are încredere în ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, subliniind că va face din PNDL 3 un program de succes deoarece acest program reprezintă marea şansă de modernizare a comunităţilor şi a reducerii decalajelor de dezvoltare dintre rural şi urban. Mai mult decât atât, social-democratul a vorbit și despre USR, precizând că avea datoria ”ca legea să fie respectată”.

„Dacă am sta mereu cu drobul de sare deasupra capului, nu ar mai trebui să facem nimic în ţara asta. USR, ca partid de guvernare, avea datoria ca legea să fie respectată. Fuga de răspundere înseamnă mai multă sărăcie şi subdezvoltare pentru milioane de cetăţeni. Interesul cetăţenilor pe primul loc, nu luptele noastre politice, în mod deosebit – îmi cer scuze – ale dumneavoastră”, a explicat Ciolacu.

Cuvinte dure la adresa lui Iohannis

Marcel Ciolacu l-a rugat pe Kelemen Hunor, la finalul discursului său, să le traducă ce a spus și colegilor din coaliţie, dar şi preşedintelui Iohannis.

„Domnule Hunor, o ultimă rugăminte, pentru că faceţi parte din coaliţia de guvernare, te rog mult să le traduci exact ce am vrut să spun aici colegilor tăi din coaliţie, poate şi domnului preşedinte Iohannis, ca să nu ne mai auzim vorbe că iar vrem să vindem Ardealul”, a încheiat Ciolacu.

Sursă foto: Inquam Photos / Ilona Andrei