Preşedintele interimar al PSD, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu a anunţat luni depunerea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Orban.

”Guvernul PNL, de la pandemie la pandemită generalizată. Au făcut chermeze în sediul Guvernului, în timp ce toată România era închisă”, a acuzat Ciolacu, în cadrul unei conferințe de presă.

”Trebuie să răspundă”

”Pentru toate tunurile date la Unifarm, trebuie să răspundă nu doar politic, ci și penal. Un jaf generalizat, așa cum arată raportul Curții de Conturi.

Au pus în pericol sănătatea noastră a tuturor, pentru a se îmbogăți pe trei generații”, a susținut Marcel Ciolacu.

”Un Guvern care își sărăcește propriul popor, care sabotează economia și care fraternizează cu interlopii trebuie să plece.

Aceasă moțiune este susținută de un milion de români, care vor ca drepturile lor să fie respectate.

Românii au nevoie de un guvern care să inspire încredere, pentru traversarea crizei economice și sanitare.

”Un act patriotic”

PSD propune un plan de guvernare pe termen mediu”, a mai spus președintele interimar al PSD.

Marcel Ciolacu a declarat, de asemenea, că speră ca moțiunea să fie votată cât mai repede. Din punctul de vedere al PSD, aceasta poate vi votată fie într-o sesiune ordinară, fie extraordinară.

”Este un act patriotic să votezi această moțiune, nu se va crea niciun haos. Când furi bani în timpul pandemiei, trebuie să pleci acasă”, a insistat Ciolacu, care a caracterizat Guvernul Orban ca fiind ”cel mai dezastruos Guvern pe care l-a avut România în ultimii 30 de ani”.