Marcel Ciolacu anunță când va fi depusă moțiunea de cenzură: Lucrurile nu mai pot continua așa

Joi seara, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a precizat că partidul său va depune această moțiune de cenzură pentru că lucrurile nu mai pot continua așa. El a mai spus că depunerea moțiunii nu are ca scop împlinirea jocurilor din interiorul Partidului Național Liberal.

“Vă spun foarte clar: noi nu vom depune moţiune ca să facem jocurile din interiorul PNL-ului sau din interiorul acestei coaliţii de conjunctură, a perdanţilor. Vom depune moţiune de cenzură pentru că lucrurile nu mai pot continua aşa. Vom ajunge la un grad de îndatorare de peste 60%. Orice stat, când depăşeşte 60%, intră direct în infringement. Avem un deficit mult prea mare să-l poată suporta românii în acest moment”, a afirmat Marcel Ciolacu, joi seară, la Antena 3.

Moțiunea de cenzură va fi depusă după ce PNRR va fi depus la Bruxelles

Marcel Ciolacu a subliniat că moțiunea de cenzură va fi depusă după ce PNRR va ajunge la Bruxelles, pentru ca PNL să nu spună că social democrații sunt împotriva sumei cerute.

“De la zi la alta se strâng şi mai multe argumente. Am zis să depăşim, totuşi trebuie să fie depus acest Plan Naţional de Redresare Rezilienţă, să nu fie folosită moţiunea PSD-ului că am fi împotriva atragerii acestor sume. Suntem împotriva răspândirii acestor sume pe consultanţă sau pe clientelă politică”, a declarat preşedintele PSD.

 Se va cere părerea AUR

Social-democratul mai spune că textul moțiunii de cenzură va fi trimis Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) pentru a fi lecturat și pentru ca aceștia să facă adăugiri sau modificări dacă este nevoie.

“Această coaliţie nu are cum să funcţioneze mult timp. Ei nu-s veniţi la masă în aceeaşi logică, în aceleaşi familii, nu au experienţa necesară de a gestiona acest volum de muncă care trebuie gestionat în acest moment în România”, a susţinut Marcel Ciolacu.

Coaliția cu PNL este exclusă

Marcel Ciolacu a mai spus că, în situația în care moțiunea de cenzură ar avea succes, partidul pe care îl conduce exclude o coaliție de guvernare cu PNL.

“Nu înţeleg de ce ne este teamă de alegeri anticipate. În Bulgaria vor fi alegeri anticipate. Bulgaria a depus PNRR. Deci este un instrument democratic la care posibil să apelăm, dar este consecinţa deciziei unui om, fie el şi preşedintele României şi ambiţia domniei sale de a avea guvernul său. Îl are. Am văzut de ce este în stare acest Guvern, vom vedea în continuare”, a adăugat Ciolacu.

Sursă foto: INQUAM Photos, Sabin Cirstoveanu