Marcel Ciolacu este mai hotărât ca niciodată să dea jos Guvenrul condus de Florin Cîțu. Liderul PSD a anunțat că va depune moțiune de cenzură până la finalul actualei sesiuni.

El a mai adăugat că este pentru prima oară când se dorește căderea unui guvern, la doar câteva luni după alegerile parlamentare. Ciolacu susține că deși nu le-a cerut românilor să iasă în stradă până acum, odată cu relaxarea restricțiilor, lucrurile stau diferit, iar românii își pot cere drepturile în continuare.

”Categoric vom depune o moțiune de cenzură în această sesiune parlamentară. Este pentru prima dată când se vorbește de căderea unui guvern la câteva luni de la alegeri, în afara celei mai mari greșeli pe care a făcut-o PSD când l-a schimbat pe Sorin Grindeanu.

Eu nu am putut să le spun simpatizanților PSD sau membrilor să iasă în stradă, pentru că i-aș fi îmbolnăvit cu mâna mea. Dar, acum, lucrurile stau altfel.”, a spus Marcel Ciolacu la România TV.

Ciolacu merge la discuții cu Florin Cîțu

Totodată, Ciolacu a mai vorbit și despre invitația pe care a primit-o din partea premierului Florin Cîțu. Liderul PSD susține că se bucură că premierul țării și-a făcut timp să vorbească și cu social democrații despre PNRR.

„Eu nu pot decât să mă bucur că până la urmă primul-ministru și-a găsit timp să stea de vorbă și cu opoziția despre PNRR, dar și mai mult mă bucură faptul că s-au hotărât să vină cu el transparent și să-l prezinte în Parlament. Nu este nevoie de un vot, unele state au făcut acest lucru. (…) PNRR nu este nici al puterii, nici al opoziției, este al României. (…) E un plan pentru reforme, nu pentru firmele apropiate cuiva de la putere sau pentru firmele de consultanță ale altora”, a declarat Marcel Ciolacu.

El a mai adăugat că va merge la întâlnire alături de doi social democrați. Potrivit acestuia, invitația a venit în special pentru el, dar și pentru social democrații care ar trebui să fie prezenți la aceste discuții.

„Am hotărât să mergem cu doi reprezentanți, respectiv cu domnul Jianu din partea IMM-urilor și cu domnul Dumitru Costin din partea sindicatelor. (…) Este la latitudinea PSD, m-a invitat pe mine și cu cine consideră PSD să meargă la aceste discuții”, a mai spus liderul PSD.

Sursă foto: INQUAM Photos, Sabin Cirstoveanu