Marcel Ciolacu nu știe dacă va candida

Premierul Marcel Ciolacu afirmă „cu certitudine” că, după alegerile prezidențiale din 2024, România va avea un președinte de stânga.

„Eu nu voi permite să fiu influențat sau să iau o decizie pe care nu o doresc sau nu consider că ar fi în beneficiul românilor,” a declarat Ciolacu.

Ciolacu a precizat că alegerile pentru președintele României sunt programate să aibă loc la sfârșitul lunii noiembrie sau începutul lunii decembrie.

„Eu am provocări suficiente la guvern în momentul acesta ca să mă gândesc la o altă decizie. Părerea mea e că după alegerile europarlamentare va începe discuția privind candidatul Partidului Social Democrat pentru funcția de președinte”, a spus Ciolacu.

Va fi competiție în partid pentru candidatura la președinție

Liderul social-democrat a precizat că a luat decizia de a impune o competiție internă în partid pentru cei care doresc să candideze la președinție. Astfel, fiecare organizație a PSD va avea oportunitatea de a vota pentru candidatul pe care îl susține.

Întrebat dacă prin candidatura sa și alți membri PSD ar putea intra în cursă, Ciolacu a spus că este posibil orice.

Marcel Ciolacu a declarat că se confruntă acum cu o provocare. Și că va trebui să facă față acesteia. El a menționat că deciziile nu vor fi luate exclusiv de către el. Ci împreună cu colegii săi. Ciolacu a subliniat că nu intenționează să repete greșelile făcute de alți președinți ai PSD care au pierdut alegerile în trecut. El a menționat că nu va urma aceeași cale. Premierul a spus că va lua măsuri pentru a evita astfel de erori și pentru a obține succesul electoral.

„Eu n-o să mă las angrenat și împins de către cineva să iau o decizie pe care eu nu mi-o doresc sau nu cred că este bună pentru români. Ce vă pot spune cu certitudine este că România va avea un președinte de stânga”, a adăugat acesta.

În ce privește alegerile alături de PNL, Ciolacu a declarat că PSD și PNL nu sunt aliați. El a explicat că cele două partide se află într-o coaliție care va dura până în anul 2024.