MApN anunță o misiune umanitară în sprijinul Republicii Moldova

MApN a informat astăzi, 29 martie, că misiunea este una de asistenţă umanitară internaţională în sprijinul Republicii Moldova iar aceasta se desfășoară la solicitarea Comandamentului Suprem al Forţelor Aliate din Europa.

„O aeronavă C-27 J Spartan a Forţelor Aeriene Române execută astăzi, 29 martie, o misiune de asistenţă umanitară internaţională în sprijinul Republicii Moldova, în contextul pandemiei COVID-19, pentru transportul a 1,5 tone de echipamente de protecţie sanitară”, transmite MApN într-un comunicat.

Aeronava a decolat la ora 8:00

Misiunea se desfăşoară la solicitarea Comandamentului Suprem al Forţelor Aliate din Europa, potrivit informațiilor transmise de Ministerul Apărării Naționale.

Trebuie menționat că aeronava a decolat la ora 8:00, din Baza 90 Aeriană Otopeni, cu destinaţia Luxemburg, pentru încărcarea echipamentelor şi transportul acestora la Chişinău.

România, într-o situație mai critică decât Republica Moldova

Octavian Jurma, medic epidemiolog şi cercetător în ştiinţe medicale, a vorbit săptămâna trecită despre modul politizat în care a ajuns să fie tratată pandemia în România.

Astfel, medicul atrage atenţia că situaţia din prezent s-ar putea prelungi încă 3-4 ani, dacă nu se schimbă radical mentalitatea autorităţilor. În plus, trebuie să renunţam să ne bazăm doar pe ajutorul Uniunii Europene, spune acesta.

„Trebuie ca mentalitate să scoatem în zona publică necesitățile unor măsuri, să începem un dialog real. Dacă tot am politizat-o, hai să hotărâm noi ca națiune ce vrem. Vrem să tărăgănăm 3-4 ani această situație?! O putem face, dacă o ținem așa!

Vaccinarea nu este o soluție românească, hai să punem și noi osul la treabă. Nu ne putem baza doar pe ce ne vine de la UE. Am ajuns să avem o situație epidemiologică mai proastă decât Republica Moldova. Cum e posibil aşa ceva?! Trebuie să luăm în serios pandemia. Nu ne putem aștepta că ne scoate UE din bucluc indiferent ce ni se întâmplă sau că ne vaccinează cu forța”, a mai declarat Octavian Jurma.