Doliu imens în lumea politică din România. Constantin Simirad s-a stins din viață la 79 de ani. Fostul primar se afla de mai multe zile internat la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, la secţia ATI COVID, după ce a fost infectat cu virusul ucigaș.

De menționat este faptul că, pe lângă noul coronavirus, fostul edil mai avea și o boală la rinihi, lucru care a amplificat evoluția virusului.

Simirad s-a născut la data de 13 mai 1941 în satul Coțușca, județul Botoșani și a avut o carieră politică într-o continuă ascensiune. scrie ziaruldeiași.ro. În primă fază, acesta a fost profesor de matematică la Liceul din Dorohoi, în perioada 1965-1968.

În anul 1968, a făcut un pas în față și fost angajat ca asistent universitar de matematică la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” din Iaşi, ajungând până la gradul didactic de conferenţiar doctor. Între anii 1973-1975, a fost detaşat ca profesor la Facultatea de Matematica din Oran (Algeria). În anul 1979 a obţinut titlul ştiinţific de doctor în matematică.

Doliu imens pe scena politică

Anul 1991 a fost anul în care Constantin Simirad a intrat pe scena politică, în PAC (Partidul Alianței Civice). Un an mai târzu, în 1992, acesta a devenit primar al Iașiului, funcție avută până în 2003, când a plecat ambasador în Cuba.

În urma alegerilor locale din 1 iunie 2008, Simirad a fost ales în funcția de președinte al CJ Iași, mai exact, ultima funcție politică a acestuia.

În 2009, acesta a fost exclus din PSD, după ce a spus că-l va susține pe Traian Băsescu și s-a alăturat lui Gheorghe Flutur, lider PDL, pentru a se ocupa ce campania electorală din Moldova.

De menționat este faptul că, familia fostului edil a mai trecut printr-o dramă anul trecut. Este vorba despre nora lui Simiard, care s-a stins din viață la 53 de ani. Cristina Simirad a fost și ea la rândul său de Matematică și suferea de o boală incurabilă, care s-a agravat, ducâd în final la deces.