Potrivit ultimelor informații, un grup de peste 100 de migranţi care intenţiona să pătrundă ilegal în România pe la graniţa cu Serbia a fost oprit vineri după-amiază în urma unei acţiuni desfăşurate de poliţiştii de frontieră de la Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, după ce a fost observat pe teritoriul statului vecin, cu ajutorul aparaturii din dotare, a informat IGPF.

Grupul a fost observat în zona localităţii Lăţunaş, poliţiştii de frontieră români anunţând autorităţile sârbe şi reuşind astfel să împiedice grupul de migranţi să pătrundă în România, menționează sursa citată.

Poliţiştii de frontieră au beneficiat şi de sprijinul unui elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie, mai precizează IGPF.

Măsurile de supraveghere din zonă vor fi intensificate pentru descurajarea pătrunderii pe teritoriul României a altor grupuri de migranţi, a precizat IGPF.

Două fapte ilegale într-o singură zi

Totodată, vineri dimineață, două grupuri de migranţi au fost depistate încercând să treacă ilegal graniţa pe la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II, unul dintre acestea, format din tineri din Afganistan, fiind descoperit în timp ce se deplasa pe jos pe lângă coloana de camioane care aşteptau la graniţă.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Poliţia de Frontieră Arad, vineri dimineaţă a fost verificat un camion condus de un bulgar în vârstă de 45 de ani, care transporta bandă adezivă din Grecia în Germania. Poliţiştii de frontieră de la Nădlac II au verificat remorca, iar în interior au găsit şase cetăţeni străini.

„În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul este format din trei minori şi trei adulţi din Afganistan, tinerii având vârste cuprinse între 20 şi 22 de ani, iar minorii având vârste cuprinse între 15 şi 16 ani”, precizează comunicatul.

Tot la Nădlac II, cinci afgani au fost prinşi că se îndreptau pe jos spre teritoriul Ungariei, printre camioanele care aşteptau în coloană pentru efectuarea formalităţilor de ieşire din ţară. Migranţii au între 15 şi 26 de ani şi sunt solicitanţi de azil în ţara noastră.

În ambele cazuri, străinii sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar şoferul bulgar, pentru trafic de migranţi.