Descoperire fără precedent chiar la granița României. Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecerea a Frontierei Nădlac II şi Vărşand – judeţul Arad au depistat cinci tineri din Afganistan, solicitanţi de azil în România, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două automarfare încărcate cu material lemnos, respectiv textile.

„În data de 10.11.2020, în jurul orei 12.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar, în vârstă de 52 ani, conducând un ansamblu rutier înmatriculat în Bulgaria. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, material lemnos din Bulgaria în Franţa.

În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. În interiorul automarfarului au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul marfă, doi tineri din Afganistan, în vârstă 17, respectiv 19 ani”, spune purtător de cuvânt al ITPF Oradea, comisar-şef de poliţie Bondar Laura Beatrice.

Ce au descoperit oamenii legii

Totodată aceasta a mai precizat că și marți, au existat o serie de probleme la trecerile de frontieră, lucru care a dus la mai multe controale amănunțite.

„Tot ieri, în jurul orei 11.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, tot pe sensul de ieşire din ţară, un alt cetăţean bulgar, care transporta textile în Olanda.

Şi în acest caz, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport, în urma căruia au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul marfă, trei tineri afgani, cu vârste cuprinse între 15 şi 19 ani.

În ambele situaţii, tinerii, care sunt solicitanţi de azil în România, au declarat că intenţionau să ajungă în state din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun”, a mai adăugat aceasta.